Uvařené těstoviny promíchané s citronovo-parmazánovou omáčkou a nasekanou bazalkou.
Ingredience:
500 g | tlustých dlouhých nudlí, špaget ... |
125 g | strouhaného parmazánu + na ozdobení |
6 lžic | olivového oleje |
1ks | svazku čerstvé bazalky |
šťáva ze 3 citronů | |
nastrouhaná kůra z 1 citronu | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu doměkka
2. Mezitím smícháme čerstvě vymačkanou šťávu z citronů, jemně nastrouhanou citronovou kůru, olivový olej a na jemno nastrouhaný parmazán na krémovou směs, kterou podle chuti osolíme a opepříme
3. Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme do hrnce, promícháme s citronovo-parmazánovou omáčkou, nakonec vmícháme na drobno nakrájenou bazalku
4. Takto připravené těstoviny podáváme ozdobené nastrouhaným parmazánem.