REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronové těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s citronovo-parmazánovou omáčkou a nasekanou bazalkou.


Ingredience:
500 gtlustých dlouhých nudlí, špaget ...
125 gstrouhaného parmazánu + na ozdobení
6 lžicolivového oleje
1kssvazku čerstvé bazalky
šťáva ze 3 citronů
nastrouhaná kůra z 1 citronu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu doměkka
2. Mezitím smícháme čerstvě vymačkanou šťávu z citronů, jemně nastrouhanou citronovou kůru, olivový olej a na jemno nastrouhaný parmazán na krémovou směs, kterou podle chuti osolíme a opepříme
3. Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme do hrnce, promícháme s citronovo-parmazánovou omáčkou, nakonec vmícháme na drobno nakrájenou bazalku
4. Takto připravené těstoviny podáváme ozdobené nastrouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy