REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkový kuřecí koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný koláč z bezlepkového těsta naplněný kousky povařeného kuřete a orestovanou zeleninou, zalitý omáčkou z kukuřičné mouky, upečený v troubě dozlatova. Tento recept je vhodný pro alergiky na lepek, pšenici a případně i ořechy.


Ingredience:
1 kgkuřecích kousků o velikosti sousta
140 ghříbků
1 konzervasterilovaných zelených lusků hrachu
1 dávkazákladního bezlepkového těsta
600 mlkuřecího vývaru
150 mlsuchého bílého vína
3,5 lžičkynakrájeného čerstvého tymiánu (případně i jiných bylinek)
2 lžíceneořechového rostlinného oleje bez příchuti
2 kspórky nakrájené na kolečka
2 ksnakrájené mrkve
1 ksbobkový list
1 ksvejce
čerstvě namletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Ve větší pánvi na rozehřátém oleji orestujeme hříbky, houby přendáme na talíř a do oleje nasypeme kolečka pórku, ty restujeme za neustálého míchání 2 minuty, opečený pórek vytáhneme a dáme k houbám
2. Do pánve nalijeme víno, vývar, bobkový list a mrkev, přivedeme k varu, snížíme teplotu zdroje tepla a necháme vařit dalších 5 minut
3. Přidáme kousky kuřete a vaříme dalších 5 minut, pak dáme kuře a mrkev na talíř k houbám a pórku a přisypeme sterilované fazolky zbavené nálevu
4. V misce smícháme kukuřičnou mouku se 4 lžícemi vývaru a mícháme, dokud nevznikne hladká kaše, tu nalijeme do pánve a za neustálého míchání povaříme 3 minuty do zhoustnutí, dochutíme kořením a pak pánev odstavíme
5. Kuře, veškerou připravenou zeleninu a omáčku vložíme do pekáčku o objemu 1,7 l a do směsi vmícháme tymián
6. Na pomoučené ploše vyválíme těsto na výšku 5 mm a odkrojíme z něho část ve velikosti pekáčku, bude tvořit víko, založíme okraje a ukrojíme 1 cm široký proužek, dlouhý tak, aby dosáhl celý okraj pekáčku
7. Navlhčíme okraje pekáčku vodou a odkojený proužek těsta přitiskneme k okraji, navlhčíme i těstíčko
8. Opatrně zvedneme víko z těsta a přendáme ho na pekáč naplněný směsí kuřete, hub a zeleniny, pevně přitiskneme konce k proužku těsta kolem okrajů, okraje pak můžeme ještě ozdobně naříznout nebo zatočit, uprostřed vytvoříme malý otvor, aby měla pára kudy unikat
9. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut.

Doporučení:

Místo sterilovaných lusků můžeme použít i lusky čerstvé, ty pak orestujeme spolu s houbami nebo pórkem.

Poznámka:

Recept na základní bezlepkové těsto najdete zde: Základní těsto no koláče bez lepku (ořechů).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy