REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkový knedlík z mikrovlnné trouby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynutý bezlepkový knedlík vhodný jako příloha pro osoby s bezlepkovou dietou. Tento recept je na přílohový knedlík připravený v mikrovlnné troubě.


Ingredience:
350 gbezlekové mouky
250 mlvlažného mléka
2 lžíceoleje
2 lžičkycukru
1 ksvejce
1/2 kskostky kvasnic
1 hrstneslazených burizonů
dvě špetky soli
umělohmotná forma na knedlíky

Postup:

1. Nejprve si připravíme kvásek; smícháme část teplého mléka, rozdrobené kvasnice a cukr, necháme na teplém místě vzejít, což bude trvat tak 10 minut
2. Polovinu výše uvedeného množství mouky promícháme s kváskem, zbylým mlékem, olejem a burizony, hmotu osolíme dvěma špetkami soli, přidáme zbytek mouky a vše důkladně promícháme
3. Těsto přendáme do silikonové formy a necháme kynout tak dlouho, až se obsah ve formě navýší o 3/
4 objemu (ne déle, jinak se vám knedlík nepovede!)
4. Hotové, nakynuté těsto dáme do mikrovlnné trouby a zapneme ji 2x na 4 minuty, teplotu přitom nastavíme na 750 W nebo na II. stupeň, podle toho, jakou troubu máte
5. Jakmile skončí i druhý cyklus vaření, necháme knedlík ještě minutu stát v zavřené troubě, tu v žádném případě v této chvíli neotevíráme
6. Hotový knedlík nakrájíme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy