REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkový jablkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert vhodný při bezlepkové dietě. Jablkový koláč z bezlepkové mouky, moučkového a vanilkového cukru, mléka, vejce …… ozdobený jablky, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
150 gbezlepkové mouky (Jizerka)
40 gmoučkového curku
1/2 kskostky tvarohu
1 sáčekvanilkového cukru
3 lžíceoleje
2 lžícemléka
1 lžičkaprášku do pečiva
špetka soli
Na náplň:
150 mlsmetany ke šlehání 30 %
2 lžícecukru
3-4 ksjablka
Ostatní:
mouka na vál
forma na koláč
tuk na vymazání formy

Postup:

1. Nejprve si připravíme těsto; smícháme spolu všechny sypké suroviny, pak přimícháme tvaroh, nakonec do těsta zapracujeme olej a mléko, vypracujeme hladké těsto
2. Těsto na mírně pomoučeném válu vyválíme na placku silnou asi 2 mm, přendáme do vymazané formy na koláč tak, aby těsto přesahovalo i boky formy, konce těsta pěkně zapravíme
3. Omytá jablka zbavíme jadřinců, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky, každý kousek z vrchu (tam, kde byla slupka) nakrojíme několika zářezy
4. Na formu s těstem vyskládáme jablka neřezanou částí nahoru, zaplníme celou plochu koláče
5. Všechny suroviny na náplň promícháme a vyšleháme metličkou, tekutinu vylijeme rovnoměrně na koláč
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C dozlatova, vychladlý koláč opatrně vyklopíme z formy a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy