REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkový citronový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Letní horka k přejídání moc nelákají. Pokud máte i přesto chuť na něco sladkého, je tu pro vás varianta, jak mlsat i v tomto počasí. Citronový koláč je nejen lehký, ale je i skvělou alternativou pro ty, kteří se vyhýbají lepku.


Ingredience:
Na korpus:
320 gbezlepkové mouky Jizerka zlatá
125 gmásla
70 gcukru
1 ksvejce
citronová kůra
Na náplň:
1 plechovkalazeného kondenzovaného mléka
šťáva z 2 velkých citrónů
Na merengue:
400 gcukru krupice
6 ksbílků
Ostatní:
forma na koláč o průměru 30 cm, máslo, mouka, zdobící sáček

Postup:
  1. Ze všeho nejdříve si necháme předehřát troubu na 180°C
  2. Na koláč budeme potřebovat klasickou formu s průměrem asi 30 centimetrů, nebo menší, tu vymažeme máslem, vysypeme moukou a můžeme začít připravovat těsto
  3. Příprava korpusu je velmi snadná, v míse kuchyňského robotu KitchenAid necháme s pomocí plochého šlehače zpracovat všechny ingredience, vznikne tak drobivější těsto, které už stačí jen vyklepnout a prsty namačkat do formy až po její okraj
  4. Těsto vložíme asi na 11 minut do trouby a můžeme hned začít s přípravou krému …
  5. Kondenzované mléko vyšleháme se šťávou z citrónů, zvlášť ve vodní lázni vyšleháme i bílky s cukrem, vzniknout by tak měla krásně hustá bílá hmota, vše spojíme a můžeme začít zdobit
  6. Pomocí zdobícího sáčku navrstvíme krém po celé ploše koláče a na posledních 8-10 minut dáme koláč do trouby a pečeme při 150 °C, během půl hodinky je na světě dokonale lehký a svěží koláč.
Poznámka:

Recept připravila Zdeňka z blogu „Liščí Mlsání“, zdroj: blog.kitchenaid.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

České superpotraviny, které do vás napumpují energii

Mírná zima bez mrazu může být příjemná, ale pro naše zdraví velmi zrádná. Jakmile vysvitne sluníčko, už vytahujeme jarní kabátek a v tom štěstí ani nekoukneme na teploměr, který se pohybuje v číslech stále hodných zimní bundě a kulichu. Nenechte si zkazit den otravným nachlazením, vsaďte na ověřené zimní superpotraviny z českých zahrad a polí, které si rádi dáte každý den.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

To pravé namazané

Mezi hotové produkty Poctivé výroby Globus patří i vynikající pomazánky, které ocení nejeden gurmán. Těmi zpestříte nejenom svoji snídani nebo svačinu, ale třeba i jednohubky pro kamarády, kteří k vám domů dorazí na návštěvu.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy