REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkový borůvkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava pokrmu v pečence, tedy vlastně v eletrickém hrnci, či remosce. Podle tohoto receptu připravíte chutný sladký koláč vhodný i pro bezlepkáře.


Ingredience:
Těsto:
250 gsměsi na přípravu koláčů Nutrifree
125 grozpuštěného másla
125 gtřtinového cukru
1 ksvejce
špetka soli
Drobenka:
80 gsměsi na přípravu koláčů Nutrifree
50 gtřtinového cukru
50 gmásla
borůvky
Ostatní:
pečenka - elektrický hrnec nebo remoska

Postup:
  1. Ve větší míse smíchejte všechny suroviny na těsto a rukama jej důkladně zpracujte, aby se vytvořilo celistvé máslové těsto
  2. Poté si připravte drobenku; máslo, cukr i bezlepkovou mouku smíchejte v jedné misce a zpracovávejte vše tak dlouho, až vznikne drobivá směs
  3. Do pečenky dejte nejprve těsto a pořádně jej prsty vtlačte na dno remosky, aby bylo celé pokryté těstem
  4. Poté těsto hojně posypte borůvkami a nakonec zasypejte drobenkou
  5. Pečenku přikryjte poklicí, pečenku zapněte a cca 60 minut pečte, až je těsto zlatavé
  6. Nechte 30 minut vychladnout, poté koláč naporcujte a podávejte.
Doporučení:

Koláč bude vynikající se smetanovým jogurtem, zakysanou smetanou či zmrzlinou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy