REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkový beránek z rýžové, kukuřičné a pohankové mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na velikonočního beránka vhodný i pro bezlepkáře. Díky moukám Extrudo si můžete dopřát klasické velikonoční mlsání i když máte potravinou alergii na klasickou mouku.


Ingredience:
250 gmoučkového cukru
250 gmásla
160 gkukuřičné mouky Extrudo
100 gkandovaného nebo sušeného ovoce
80 gpohankové mouky Extrudo
60 grýžové mouky Extrudo
30 gbramborového škrobu
6 ksstředně velkých vajec
1 ksvanilkový lusk
1/2 sáčkubezsfosátového prášku do pečiva
1/2 lžičkyjemně nastrouhané citrónové kůry
trocha oleje a rýžové mouky na vymazání formy
forma na beránka
špetka soli

Postup:
  1. Změklé máslo nejprve třete s polovinou cukru a souběžně přidávejte vaječné žloutky a trochu zrníček z vanilkového lusku. Směs následně vyšlehejte do hladké, pěnové konzistence.
  2. Vaječné bílky šlehejte se špetkou soli do stavu pevného sněhu. Do něho pak vmíchejte postupně zbylou část cukru. Sníh se díky tomu zpevní.
  3. Následně obě hmoty zvolna promíchávejte a po lžících přidávejte sypké přísady (mouky, bramborový škrob a kypřidlo). Docela nakonec vmíchejte do těsta citrónovou kůru a pokrájené sušené, či kandované ovoce obalené v troše kukuřičné mouky.
  4. Těsto hned potom přelijte do formy (předem vymaštěné a vysypané moukou) a beránka pečte v předehřáté troubě při teplotě 160 – 170 °C po dobu 30 až 40 minut. Záleží na velikosti formy.
  5. Vychladlého beránka můžete jen pocukrovat, nebo přizdobit polevou.
Poznámka:

Recept k článku: Mouky s přidanou hodnotou. Inspirujte se nejen na Velikonoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy