REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažant s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaní bažanti opečení na orestované slanině, pečení podlití pomerančovou šťávou a vínem spolu s ořechy a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 ksoškubaní a vykuchaní bažanti
1 kspomeranče
200 mlčerveného vína
250 gvlašských ořechů
100 gslaniny
šťáva a kůra z 1 ks pomeranče
mletý černý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Důkladně omyté a osušené bažanty prošpikujeme špalíčky slaniny, maso osolíme a okořeníme pepřem
2. V pekáči na rozehřátém oleji orestujeme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme připravené bažanty a ze všech stran je opečeme
3. Maso podlijeme vínem, pomerančovou šťávou a trochou vody, přidáme ořechy, pomerančovou kůru
4. V troubě vyhřáté na 190 °C pečeme asi 60 minut
5. Jakmile je maso bažantů téměř měkké, naporcujeme ho a vrátíme zpět do pekáčku, přidáme měsíčky pomerančů a pokrm dopečeme doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy