REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažant se švestkovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bažanti naplnění nádivkou z dušené rýže, ořechů a švestek, upečení v troubě dozlatova.


Ingredience:
2 ksbažanti
50 gmásla
voda nebo zvěřonový či hovězí vývar
sůl
Na nádivku:
500 mlvývaru
200 grýže
100 gsušených švestek
50 gvlašských ořechů
30 gmásla
sůl

Postup:

1. V hrnci ve vařícím vývaru rozpustíme máslo, vsypeme propranou rýži, přiklopenou dusíme do změknutí
2. Uvařenou rýži vyklopíme na sítko, propláchneme studenou vodou a necháme ji důkladně okapat, po té ji vsypeme do větší mísy
3. Přidáme nadrobno nasekané ořechy a pokrájené, vypeckované švestky (švestky můžeme 30 minut před použitím namočit do brandy nebo koňaku), vše dobře promícháme, dle chuti dosolíme
4. Kuchyňsky připravené bažanty opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a zvenčí i zevnitř je důkladně potřeme rozpuštěným máslem a osolíme
5. Bažanty naplníme připravenou směsí, nožky přivážeme k sobě, zajistíme špejlí, aby se při pečené příliš nerozevírali, maso vložíme do pekáče
6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme přibližně 90 minut, během pečení přeléváme výpekem a podléváme vodou nebo vývarem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy