REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánky s polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Banánky z mouky, pudinku a dalších ingrediencí, upečené dozlatova, pak spojené marmeládou, nakonec namočené v čokoládové polevě.


Ingredience:
Na 15 kousků:
200 ghrubé mouky
120 gmoučkového cukru
110 gmásla + na vymazání plechu
2 lžícemléka
2 sáčkypudinku
1 ksvejce
Na dohotovení:
1 balenítmavé čokoládové polevy
4 lžícejemné marmelády (např. jahodové)

Postup:

1. Prosátou hrubou mouku smícháme s pudinkovými prášky a moučkovým cukrem, směs vsypeme na vál, do hromádky mouky uděláme důlek, rozklepneme do něho vejce, přilijeme mléko, přidáme na drobno nakrájené změklé máslo a vypracujeme těsto
2. Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček (nebo můžeme použít speciální strojek na protlačování cukroví) a na vymazaný plech stříkáme asi 10 cm dlouhé proužky, které pečeme v troubě při 180 °C asi 12-15 minut
3. Po vychladnutí potřeme jahodovou nebo jinou marmeládou a spojujeme dva k sobě
4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, namočíme do ní oba konce slepených banánků a necháme ztuhnout.

Doporučení:

Banánky můžeme také naplnit oříškovo-čokoládovým krémem, ale místo polevy jen posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy