Banánky z mouky, pudinku a dalších ingrediencí, upečené dozlatova, pak spojené marmeládou, nakonec namočené v čokoládové polevě.
Ingredience:
Na 15 kousků: | |
200 g | hrubé mouky |
120 g | moučkového cukru |
110 g | másla + na vymazání plechu |
2 lžíce | mléka |
2 sáčky | pudinku |
1 ks | vejce |
Na dohotovení: | |
1 balení | tmavé čokoládové polevy |
4 lžíce | jemné marmelády (např. jahodové) |
Postup:
1. Prosátou hrubou mouku smícháme s pudinkovými prášky a moučkovým cukrem, směs vsypeme na vál, do hromádky mouky uděláme důlek, rozklepneme do něho vejce, přilijeme mléko, přidáme na drobno nakrájené změklé máslo a vypracujeme těsto
2. Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček (nebo můžeme použít speciální strojek na protlačování cukroví) a na vymazaný plech stříkáme asi 10 cm dlouhé proužky, které pečeme v troubě při 180 °C asi 12-15 minut
3. Po vychladnutí potřeme jahodovou nebo jinou marmeládou a spojujeme dva k sobě
4. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, namočíme do ní oba konce slepených banánků a necháme ztuhnout.
Banánky můžeme také naplnit oříškovo-čokoládovým krémem, ale místo polevy jen posypeme moučkovým cukrem.