REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánky s kávovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Banánky z odpalovaného těsta naplněné vyšlehanou kávovou smetanou, nakonec máčené v karamelové polevě.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
100 ghery
260 mlvody
5 ksvajec
špetka soli
Na náplň:
2 lžícemleté kávy
250 mlsmetany ke šlehání
50 gcukru krupice
Na polevu:
2 lžícehorké vody
100 gmoučkového cukru
50 gkaramelového topinku

Postup:

1. Smetanu svaříme s krupicovým cukrem a mletou kávou, necháme vychladnout a pak dáme do ledničky odležet, nejlépe do druhého dne
2. Do vroucí osolené vody přidáme rozpuštěnou heru, nasypeme prosátou hladkou mouku, teplotu snížíme a vařečkou těsto mícháme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny i dno nádoby, vytvoří kouli a na dně nádoby se objeví bílý povlak
3. Potom spařené těsto dáme do studené mísy a zpracováváme, dokud mírně nezchladne, poté do vlažného těsta postupně vmícháme jedno vejce po druhém a dobře je zapracujeme, aby těsto bylo hladké a lesklé
4. Cukrářský sáček s řezanou hlavičkou naplníme těstem a na tukem vymazaný plech stříkáme banánky, které pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut, po vychladnutí rozkrojíme na polovinu
5. Vychladlou kávovou smetanu vyšleháme a pomocí cukrářského sáčku ji nastříkáme na spodní díly korpusů
6. Na polevu moučkový cukr smícháme s horkou vodou a karamelovým topinkem, vyšleháme hladkou lesklou polevu, do které namáčíme vrchní díly a potom je klademe na kávovou náplň.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Rozdá se 300 žemlovek zdarma. Zachraň jídlo tím oslaví vznik kuchařky

Večer 16. října bude ve znamení “záchranářských” receptů. V Pražském kreativním centru oslaví iniciativa Zachraň jídlo vznik nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která obsahuje 100 receptů, jak doma neplýtvat jídlem. Během happeningu rozdají dobrovolníci 300 porcí luxusních žemlovek ze surovin, které by se jinak nevyužily. Kromě křtu kuchařky a výdeje žemlovek bude na místě bohatý program: od workshopů na výrobu sušenek z dužiny, promítání filmu o plýtvání jídlem, výstavy až po drinky ze “zachráněného” ovoce. Vstup na akci je zdarma.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Hurá do školy po pořádné snídani

Ráno nepřemýšlíme jen nad tím, jakou svačinu svým potomkům přibalit s sebou do školy. Hlavu nám často také zamotá rozhodování, co připravit k snídani. Pokud vám došla inspirace a chcete zkusit něco nového, určitě oceníte pár tipů na zdravé a hravé snídaně, které „dělají den“. Nezbývá-li vám na ně v každodenním shonu čas, pusťte se do jejich přípravy o víkendu, kdy můžete zapojit i děti. Jak vybírat suroviny a na co si dát pozor?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy