REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánky s kávovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Banánky z odpalovaného těsta naplněné vyšlehanou kávovou smetanou, nakonec máčené v karamelové polevě.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
100 ghery
260 mlvody
5 ksvajec
špetka soli
Na náplň:
2 lžícemleté kávy
250 mlsmetany ke šlehání
50 gcukru krupice
Na polevu:
2 lžícehorké vody
100 gmoučkového cukru
50 gkaramelového topinku

Postup:

1. Smetanu svaříme s krupicovým cukrem a mletou kávou, necháme vychladnout a pak dáme do ledničky odležet, nejlépe do druhého dne
2. Do vroucí osolené vody přidáme rozpuštěnou heru, nasypeme prosátou hladkou mouku, teplotu snížíme a vařečkou těsto mícháme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny i dno nádoby, vytvoří kouli a na dně nádoby se objeví bílý povlak
3. Potom spařené těsto dáme do studené mísy a zpracováváme, dokud mírně nezchladne, poté do vlažného těsta postupně vmícháme jedno vejce po druhém a dobře je zapracujeme, aby těsto bylo hladké a lesklé
4. Cukrářský sáček s řezanou hlavičkou naplníme těstem a na tukem vymazaný plech stříkáme banánky, které pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut, po vychladnutí rozkrojíme na polovinu
5. Vychladlou kávovou smetanu vyšleháme a pomocí cukrářského sáčku ji nastříkáme na spodní díly korpusů
6. Na polevu moučkový cukr smícháme s horkou vodou a karamelovým topinkem, vyšleháme hladkou lesklou polevu, do které namáčíme vrchní díly a potom je klademe na kávovou náplň.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy