REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánky s džemem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Banánky z másla, cukru, polohrubé mouky a dalších ingrediencí, upečené dozlatova, slepené džemem, nakonec namočené v čokoládové polevě.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
250 gmoučkového cukru
250 gmásla
2 lžícemléka
5 kssáčků vanilkového pudinkového prášku
2 ksvajec
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
Na dohotovení:
200 gmeruňkového džemu
100 gčokoládové polevy

Postup:

1. Změklé máslo nakrájené na malé kousky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, pak přidáme vejce, mléko a znovu utřeme, nakonec vmícháme prosátou polohrubou mouku s pudinkovým i kypřícím práškem do pečiva
2. Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s řeznou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme zaoblené obdélníčky – banánky
3. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 15 minut, pak přendáme na kovovou mřížku a necháme zcela vychladnout
4. Polovinu vychladlých banánků namočíme do rozehřáté čokoládové polevy, kterou necháme zcela zaschnout
5. Mezitím zbylé banánky rovnoměrně potřeme meruňkovým džemem a nakonec slepíme po dvou k sobě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy