Banánky z másla, cukru, polohrubé mouky a dalších ingrediencí, upečené dozlatova, slepené džemem, nakonec namočené v čokoládové polevě.
Ingredience:
500 g | polohrubé mouky |
250 g | moučkového cukru |
250 g | másla |
2 lžíce | mléka |
5 ks | sáčků vanilkového pudinkového prášku |
2 ks | vajec |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
Na dohotovení: | |
200 g | meruňkového džemu |
100 g | čokoládové polevy |
Postup:
1. Změklé máslo nakrájené na malé kousky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, pak přidáme vejce, mléko a znovu utřeme, nakonec vmícháme prosátou polohrubou mouku s pudinkovým i kypřícím práškem do pečiva
2. Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s řeznou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme zaoblené obdélníčky – banánky
3. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 15 minut, pak přendáme na kovovou mřížku a necháme zcela vychladnout
4. Polovinu vychladlých banánků namočíme do rozehřáté čokoládové polevy, kterou necháme zcela zaschnout
5. Mezitím zbylé banánky rovnoměrně potřeme meruňkovým džemem a nakonec slepíme po dvou k sobě.