REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovka upečená ze směsi banánů, hladké mouky, másla, moučkového a vanilkového cukru, vajec a prášku do pečiva, servírovaná pocukrovaná nebo přelitá čokoládovou polevou.


Ingredience:
300 ghladké mouky
200 gmoučkového cukru
150 gmásla nebo margarínu
1 balíčekprášku do pečiva
1 sáčekvanilkového cukru
5 kszralých banánů
4 ksvejce
tuk a mouka na vymazání formy, bábovková forma
moučkový cukr na posypání nebo čokoládová poleva na polití bábovky

Postup:

1. Žloutky si utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a nakonec přidáme vidličkou rozmačkané banány a ještě to dobře rozmixujeme
2. Přidáme mouku s práškem do pečiva promícháme vařečkou a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků
3. Bábovku dáme upéct do předehřáté trouby na cca 150 °C a pečeme asi 50-60 min
4. Necháme trošku vychladnout, vyklopíme z formy a pocukrujeme nebo můžeme polít čokoládovou polevou.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené-varené.sk a také na facebooku: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy