REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Baklažány po parmsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené plátky baklažánu se sýrem a rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
3 ksvelké baklažány
150 gtvrdého sýra
3 lžícestrouhaného parmazánu (může být i čedar)
rajčatová omáčka
mletý pepř
olej
sůl
Na rajčatovou omáčku:
600 gdobře vyzrálých rajčat
1 ksmalé mrkve
1 kscibule
1 lžíceoleje
bazalka čerstvá (sušená)
špetka cukru
mletý pepř
petrželka

Postup:

1. Nejdříve si připravíme rajčatovou omáčku tak, že na kousky nakrájíme rajčata
2. Na plátky nakrájíme mrkev, celer a cibuli, nasekáme bylinky
3. Vše smícháme a podusíme pod pokličkou na rozpáleném oleji
4. Asi za půl hodiny omáčku prolisujeme, osolíme, osladíme, opepříme a dusíme bez pokličky do hustoty omáčky
5. Baklažány nakrájíme podélně na plátky silné asi 1 cm
6. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme
7. Vložíme je ve vrstvách do vymaštěné hluboké zapékací misky, každou vrstvu poklademe tenkými plátky tvrdého sýra a trochou rajčatové omáčky
8. Povrch posypeme strouhaným parmazánem (čedarem) a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Doporučení:

Příloha: Různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy