REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vyrábíme ovocné mošty

Mošt je vlastně přírodní vylisovaná nevařená šťáva bez přídavku řepného cukru a bez veškerých konzervačních prostředků. Známe především mošt jablečný a révový. Mošty můžeme vyrábět i z mnoha dalších druhů ovoce, které můžeme také různě míchat , ředit i přislazovat.

Druhy moštů

Většinou vyrobený mošt musíme naředit vodou a dosladit, můžeme ho však také scelením s jiným druhem výrazně vylepšit apod. Jak a proč se který mošt upravuje, a z kterého ovoce můžeme mošt vůbec připravit, tak to se dozvíte právě v tomto článku.

Ovocné mošty

Výborný je mošt z rybízu černého nebo bílého, višňový mošt, třešňový. Také z jeřabin, borůvek nebo ostružin můžeme mošt vyrobit.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy