REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rady, tipy a triky na přípravu, či konzumaci nápojů

Zde najdete vychytávky na přípravu známých i méně známých nápojů.

3 tipy na drinky, které vás rozehřejí na těle i duši

Mrazivé dny a dobrý koktejl na zahřátí. To je kombinace, která snad nikdy neomrzí. Když si ještě navíc přimyslíte praskající krb, příjemnou hudbu či film a bílo za oknem, jedná se jistě o představu ideálně stráveného zimního večera. A čím jej ještě doladit? Přece skvělým koktejlem na zahřátí. Zapomeňte však na klasiky jako je grog a svařák a zkuste se odměnit něčím chuťově zajímavějším. Kombinace vodky Smirnoff s medem a citrónem, nebo skotská whisky Johnnie Walker v doprovodu vína a koření či likér Baileys s čokoládou a chilli vás rozhodně nezklamou.

Barmanská vychytávka – sladké kostky ledu

Barevné kostky ledu oslazené sirupy nebo džusem. Skvělá vychytávka – ozdoba různých koktejlů a moktejlů.

Bez půlnočního přípitku se neobejdeme! Užijte si ho, jak nejlépe to lze

Chlebíčky, filmy, ohňostroj. To všechno jsou věci, bez kterých si Češi nedokážou představit silvestrovské oslavy. Pořád nám ale ve výčtu chybí to nejzásadnější. To, bez čeho se Češi o silvestru rozhodně neobejdou, je podle průzkumu značky Bohemia Sekt půlnoční přípitek! Většina lidí o půlnoci při vyslovení přání do dalšího roku otevírá lahev oblíbených bublinek. Víte ale, jak si ho nejlépe vychutnat?

Co k čemu pít

Že k určitému pokrmu lze pít více druhů nápojů, to ví každý z nás. Které jsou však nejvhodnější?

Cukrová krusta

Velmi pěknou a efektní ozdobou je tzv. cukrová krusta.

Čaj, rady a triky

Chceme-li mít dobrý čaj, musíme ho uchovávat v plechovkách vyložených papírem nebo ve skleněných dózách …

Chcete si vychutnat víno? Nesmí chybět sklenice vody!

Dopřejte si intenzivnější chuťový zážitek z vína díky pramenité vodě Aquila. Voda k vínu neodmyslitelně patří. Stejně tak jako pečlivě vybrané víno může podtrhnout zážitek z jídla, správně zvolená voda dokáže zintenzivnit chuť tohoto ušlechtilého nápoje. Naopak s nekvalitní vodou se velmi snadno vše pokazí. Základním poznávacím znamením vody vhodné k vínu je její přírodní původ, garantované složení a jemná chuť, která nenarušuje ostatní chuťové vjemy.

Jak na fantastický svařák? Základem je kvalitní víno, koření napárujte dle jeho charakteru

Každé roční období si můžeme zpříjemnit nějakým sezónním drinkem. Tím zimním je bezpochybně svařené víno. Proč ovšem zůstat jenom u klasické receptury, když máme tolik rozmanitých přísad? Jak si dokonale napárovat svařené víno s ostatními surovinami, radí národní someliérka Klára Kollárová. Na co ale nejvíce upozorňuje? Nepodceňujte volbu vína. I svařák si zaslouží to kvalitní.

Jak správně otevřít sekt

Mnoho lidí ani neví, jak správně otevřít láhev šampaňského. I obyčejný sekt vyžaduje správné zacházení. V tomto článku najdete obrázkový návod, jak správně otevřít láhev s bublinkami.

Kostky ledu s ovocem

Zajímavý nápad na výrobu ledových kostek.

Nealko koktejlová inspirace na druhou polovinu únorové výzvy

Polovina Suchého února je za námi a možná už vás přepadá chuť na některý z oblíbených míchaných drinků. Dobrou zprávou je, že si jejich lahodnou chuť můžete užít, aniž byste svůj únorový závazek porušili. S nealkoholickými šumivými víny Bohemia Sekt a sirupy Monin vás čeká dokonalá nealko-koktejlová paleta chutí, vůní a barev. Který z následujících drinků vás láká vyzkoušet jako první?

Některé pravdy o čaji

Bylinkové čaje doporučujeme sladit medem; kdo má rád, může přidat lžičku citronové šťávy …

Párujte víno a sýr jako profesionál!

Láska k vínu je mnohdy podobná té k sýru. Vynikající sýr a kvalitní víno dokáže ocenit snad úplně každý. Jak ale chutě propojit v dokonalou harmonii? Máme pro vás několik tipů, kdy si dokonale vychutnáte tuto nerozlučnou dvojku!

Perfect serve. Alkoholový rituál, díky kterému objevíte dokonalou chuť vašich oblíbených destilátů

Perfect serve není pojmem, který skloňují odborníci pouze na soutěžích nejvzácnějších a nejjemnějších destilátů. Techniku správného podávání se můžete naučit i vy a díky tomu proměníte každý svůj nápoj v jedinečný degustační zážitek. S perfect serve máte možnost otevřít plný chuťový potenciál tequilly, rumu či vodky, který vám byl do té doby tajemstvím.

Pivo k jídu, aneb k čemu jaké pivo pít

Zatím, co je běžné párování vína k různým pokrmům, u piva na to v Česku zatím nejsme moc zvyklý. Ovšem v některých špičkových restauracích již toto berou poměrně vážně! Vzhledem k tomu, že u piva je chuťových variant při kombinacích s jídlem více, jako u vína, tak se přímo nabízí důkladně se zabývat i pivem jako aperitivem a jeho správným podáváním k danému jídlu.

Pro dobrou kávou nemusíte chodit daleko aneb, co udělá kávu místo obyčejné skvělou?

Macchiato, ristretto, flat white: kávy, které v zemi „turků“ a rozpustných káv byly velkou neznámou, u nás již zcela zdomácněly. A co víc? Už se nespokojíme s vodnatým espressem či cappuccinem bez husté mléčné pěny. Chceme pít dobrou kávu, a to v kavárně i doma.

Při párování vína se sýrem se orientujte podle barvy i chuti vína

Hodí se ementál k červenému vínu a niva k bílému? Naučte se pár triků na kombinování vín a sýrů, a už nikdy nebude pochybovat. Při propojování chutí se orientujte podle barvy vína a toho, do jaké míry má víno plnou chuť.

Sladký Valentýn aneb Jak nejlépe kombinovat vína s dezerty

Chystáte se se svou polovičkou oslavit únorový svátek zamilovaných? K tomu, abyste si společný čas užili opravdu stylově, nepotřebujete drahé dárky, ani extra velká gesta. Říká se přece, že láska prochází žaludkem, a toho je potřeba se držet! Nemusíte nutně vsázet na klasickou večeři. Co si tentokrát dopřát sladký večer s dezerty a k tomu vhodně vybraná vína?

Sommelier radí, čím si zpestřit štědrovečerní menu

Vánoce už pomalu klepou na dveře a každá správná hospodyňka přemýšlí, čím vyšperkuje letošní štědrovečerní večeři. Nevíte si rady, jaký nápoj podávat k tradiční rybí polévce, ke smaženému kaprovi se salátem či k domácímu cukroví? David Král, trojnásobný mistr České republiky v sommelierství poradí, jak jídlo s vínem kombinovat, aby vaše sváteční tabule získala ten správný šmrnc.

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy