REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rady, tipy a triky na přípravu, či konzumaci nápojů

Zde najdete vychytávky na přípravu známých i méně známých nápojů.

3 tipy na drinky, které vás rozehřejí na těle i duši

Mrazivé dny a dobrý koktejl na zahřátí. To je kombinace, která snad nikdy neomrzí. Když si ještě navíc přimyslíte praskající krb, příjemnou hudbu či film a bílo za oknem, jedná se jistě o představu ideálně stráveného zimního večera. A čím jej ještě doladit? Přece skvělým koktejlem na zahřátí. Zapomeňte však na klasiky jako je grog a svařák a zkuste se odměnit něčím chuťově zajímavějším. Kombinace vodky Smirnoff s medem a citrónem, nebo skotská whisky Johnnie Walker v doprovodu vína a koření či likér Baileys s čokoládou a chilli vás rozhodně nezklamou.

Co k čemu pít

Že k určitému pokrmu lze pít více druhů nápojů, to ví každý z nás. Které jsou však nejvhodnější?

Cukrová krusta

Velmi pěknou a efektní ozdobou je tzv. cukrová krusta.

Čaj, rady a triky

Chceme-li mít dobrý čaj, musíme ho uchovávat v plechovkách vyložených papírem nebo ve skleněných dózách …

Chcete si vychutnat víno? Nesmí chybět sklenice vody!

Dopřejte si intenzivnější chuťový zážitek z vína díky pramenité vodě Aquila. Voda k vínu neodmyslitelně patří. Stejně tak jako pečlivě vybrané víno může podtrhnout zážitek z jídla, správně zvolená voda dokáže zintenzivnit chuť tohoto ušlechtilého nápoje. Naopak s nekvalitní vodou se velmi snadno vše pokazí. Základním poznávacím znamením vody vhodné k vínu je její přírodní původ, garantované složení a jemná chuť, která nenarušuje ostatní chuťové vjemy.

Kostky ledu s ovocem

Zajímavý nápad na výrobu ledových kostek.

Některé pravdy o čaji

Bylinkové čaje doporučujeme sladit medem; kdo má rád, může přidat lžičku citronové šťávy …

Perfect serve. Alkoholový rituál, díky kterému objevíte dokonalou chuť vašich oblíbených destilátů

Perfect serve není pojmem, který skloňují odborníci pouze na soutěžích nejvzácnějších a nejjemnějších destilátů. Techniku správného podávání se můžete naučit i vy a díky tomu proměníte každý svůj nápoj v jedinečný degustační zážitek. S perfect serve máte možnost otevřít plný chuťový potenciál tequilly, rumu či vodky, který vám byl do té doby tajemstvím.

Pivo k jídu, aneb k čemu jaké pivo pít

Zatím, co je běžné párování vína k různým pokrmům, u piva na to v Česku zatím nejsme moc zvyklý. Ovšem v některých špičkových restauracích již toto berou poměrně vážně! Vzhledem k tomu, že u piva je chuťových variant při kombinacích s jídlem více, jako u vína, tak se přímo nabízí důkladně se zabývat i pivem jako aperitivem a jeho správným podáváním k danému jídlu.

Pro dobrou kávou nemusíte chodit daleko aneb, co udělá kávu místo obyčejné skvělou?

Macchiato, ristretto, flat white: kávy, které v zemi „turků“ a rozpustných káv byly velkou neznámou, u nás již zcela zdomácněly. A co víc? Už se nespokojíme s vodnatým espressem či cappuccinem bez husté mléčné pěny. Chceme pít dobrou kávu, a to v kavárně i doma.

Sladké kostky ledu

Barevné kostky ledu oslazené sirupy.

Sladký Valentýn aneb Jak nejlépe kombinovat vína s dezerty

Chystáte se se svou polovičkou oslavit únorový svátek zamilovaných? K tomu, abyste si společný čas užili opravdu stylově, nepotřebujete drahé dárky, ani extra velká gesta. Říká se přece, že láska prochází žaludkem, a toho je potřeba se držet! Nemusíte nutně vsázet na klasickou večeři. Co si tentokrát dopřát sladký večer s dezerty a k tomu vhodně vybraná vína?

Sommelier radí, čím si zpestřit štědrovečerní menu

Vánoce už pomalu klepou na dveře a každá správná hospodyňka přemýšlí, čím vyšperkuje letošní štědrovečerní večeři. Nevíte si rady, jaký nápoj podávat k tradiční rybí polévce, ke smaženému kaprovi se salátem či k domácímu cukroví? David Král, trojnásobný mistr České republiky v sommelierství poradí, jak jídlo s vínem kombinovat, aby vaše sváteční tabule získala ten správný šmrnc.

Vinař radí: Při výběru vína nepodceňujte lokalitu

Před několika lety se pití vína stalo módní záležitostí. Správně si vybrat chutné víno nebo jím umět obdarovat někoho druhého patří k dobrému společenskému tónu. Ať už víno pořizujete pro vlastní chuťový zážitek, nebo jako dárek, máme pro vás dvě podstatné rady zkušeného vinaře. Díky nim vyberete kvalitní i originální víno, které přesto nebude stát velké peníze.

Víno. Víte jak na něj?

Víno se nikdy nemá pít na lačný žaludek, nemá se také střídat a jinými druhy alkoholických nápojů …

Zamíchejte s tradičními recepty – klasické drinky v novém stylu

Klasika, která se snoubí s pokušením. Nejen tím je skotská whisky The Singleton of Dufftown z regionu Speyside tolik osobitá. Všechny produkty této značky jsou vyvážené svou chutí, která je cítit atmosférou palírny a sudovým dřevem, ve kterém whisky zrají. Jemnou, sladkou a charakteristickou chuť whisky podtrhávají ovocné tóny, které z pití dělají výjimečný okamžik. Ale co se stane, když se skotská whisky The Singleton of Dufftown použije do klasiky, jakou je koktejl Old Fashioned nebo Whisky Sour?
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy