REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rady, tipy a triky na přípravu, či konzumaci nápojů

Zde najdete vychytávky na přípravu známých i méně známých nápojů.

Co k čemu pít

Že k určitému pokrmu lze pít více druhů nápojů, to ví každý z nás. Které jsou však nejvhodnější?

Cukrová krusta

Velmi pěknou a efektní ozdobou je tzv. cukrová krusta.

Čaj, rady a triky

Chceme-li mít dobrý čaj, musíme ho uchovávat v plechovkách vyložených papírem nebo ve skleněných dózách …

Chcete si vychutnat víno? Nesmí chybět sklenice vody!

Dopřejte si intenzivnější chuťový zážitek z vína díky pramenité vodě Aquila. Voda k vínu neodmyslitelně patří. Stejně tak jako pečlivě vybrané víno může podtrhnout zážitek z jídla, správně zvolená voda dokáže zintenzivnit chuť tohoto ušlechtilého nápoje. Naopak s nekvalitní vodou se velmi snadno vše pokazí. Základním poznávacím znamením vody vhodné k vínu je její přírodní původ, garantované složení a jemná chuť, která nenarušuje ostatní chuťové vjemy.

Kostky ledu s ovocem

Zajímavý nápad na výrobu ledových kostek.

Některé pravdy o čaji

Bylinkové čaje doporučujeme sladit medem; kdo má rád, může přidat lžičku citronové šťávy …

Pivo k jídu, aneb k čemu jaké pivo pít

Zatím, co je běžné párování vína k různým pokrmům, u piva na to v Česku zatím nejsme moc zvyklý. Ovšem v některých špičkových restauracích již toto berou poměrně vážně! Vzhledem k tomu, že u piva je chuťových variant při kombinacích s jídlem více, jako u vína, tak se přímo nabízí důkladně se zabývat i pivem jako aperitivem a jeho správným podáváním k danému jídlu.

Pro dobrou kávou nemusíte chodit daleko aneb, co udělá kávu místo obyčejné skvělou?

Macchiato, ristretto, flat white: kávy, které v zemi „turků“ a rozpustných káv byly velkou neznámou, u nás již zcela zdomácněly. A co víc? Už se nespokojíme s vodnatým espressem či cappuccinem bez husté mléčné pěny. Chceme pít dobrou kávu, a to v kavárně i doma.

Sladké kostky ledu

Barevné kostky ledu oslazené sirupy.

Sommelier radí, čím si zpestřit štědrovečerní menu

Vánoce už pomalu klepou na dveře a každá správná hospodyňka přemýšlí, čím vyšperkuje letošní štědrovečerní večeři. Nevíte si rady, jaký nápoj podávat k tradiční rybí polévce, ke smaženému kaprovi se salátem či k domácímu cukroví? David Král, trojnásobný mistr České republiky v sommelierství poradí, jak jídlo s vínem kombinovat, aby vaše sváteční tabule získala ten správný šmrnc.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy