REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Veselá zvířátka do svačinového boxíku pro školáky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svačina by měla lákat děti nejen tím, jak chutná, ale i jak voní a vypadá. Veselá zvířátka z chlebů Penam školáčky přesvědčí, že svačina může být zábavná a přitom chutná. Vyzkoušejte naše tipy!


Dětské svačinkyPtáček Zobáček

Potřebujeme: Penam chléb toustový cereální, máslo, plátek vepřové a drůbeží šunky, plátek tvrdého sýra, červenou papriku, ředkvičku, nať jarní cibulky, černé olivy.

Postup: Z chleba vykrojíme kruh, namažeme jej tenkou vrstvou másla, položíme plátek vepřové šunky a do obloučku vykrojený plátek drůbeží šunky. Očička uděláme ze sýra a černých oliv, hřebínek, ocas a zobáček z červené papriky, tváře z ředkvičky. Nožičky vytvoříme například z natě jarní cibulky.

Dětské svačinkyRybička Mrkvička

Potřebujeme: Penam chléb toustový světlý, domácí rybí pomazánku, plátky mrkve, ředkvičku, pažitku, rukolu.

Postup: Domácí rybí pomazánku připravíme z másla, sardinek bez oleje a najemno nakrájené cibulky. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Ze dvou krajíčků chleba vykrojíme tvar rybičky a spojíme hotovou pomazánkou. Rybičce ozdobíme tělíčko i ploutve; z plátků mrkvičky a pažitky připravíme barevné tělíčko, na ploutve použijeme ředkvičku dle obrázku. Aby nám vše lépe drželo, můžeme i vrchní krajíc natřít tenkou vrstvou pomazánky. Rybičce ozdobíme i talířek, na kterém plave; mořské rostliny a řasy vyrobíme z rukoly.

Dětské svačinkyKuřátko Pipo

Potřebujeme: Penam chléb toustový světlý, domácí vajíčkovou pomazánku, plátky jablka, rukolu, mrkev, kůrku tmavého chleba, černé olivy.

Postup: Domácí vajíčkovou pomazánku připravíme z másla, nastrouhaných vajíček uvařených natvrdo a mléka. Ochutíme solí a troškou hořčice. Z chleba vykrojíme dva kruhy a spojíme je jemnou vrstvou pomazánky. Z plátků jablka vyrobíme oči a hřebínek, z mrkve zobáček a nožičky, z lístků rukoly křidélka.

Dětské svačinkyKudrnatá ovečka Anička

Potřebujeme: Penam chléb toustový výběrový a světlý, domácí tvarohovou pomazánku s mrkví, tvrdý sýr, červenou papriku, bylinky.

Postup: Domácí tvarohovou pomazánku smícháme z tvarohu, do kterého přidáme trochu másla, čerstvou strouhanou mrkev a dochutíme solí.

Z tmavého chleba vykrojíme dva čtverce a spojíme je jemnou vrstvou pomazánky. Ze světlého chleba vykrojíme kroužky, které pomazánkou přilepíme na tváře ovečky. Ze sýra a bylinek vyrobíme očička a z červené papriky pusinku.

Dětská svačinkaSovička Chytrolínka

Potřebujeme: Penam chléb toustový světlý, máslo, natvrdo uvařené vajíčko, tvrdý sýr, mrkev, bylinky, kůrku tmavého chleba, černé olivy.

Postup: Ze dvou plátků chleba vykrojíme tvar sovy, natřeme jemnou vrstvou másla a položíme plátky vajíčka uvařeného natvrdo. Z plátků mrkve vyrobíme zobáček, křidélka a nožičky, ze sýra a černých oliv očička. Sovičku „postavíme“ na větvičku z tmavé chlebové kůrky a dozdobíme bylinkami, aby byl „strom“ jako skutečný.

Dětská svačinkaKravička Perlička

Potřebujeme: Penam chléb toustový tmavý a světlý, plátek tvrdého sýra, salát, cherry rajčátka, černé olivy.

Postup: Z tmavého a světlého chleba vykrojíme formičkou kravičku, bílou kravičku vložíme do tmavého chleba. Spodní plátek toustového chleba necháme plný, natřeme ho jemnou vrstvou másla, položíme plátek sýra a přikryjeme plátkem chleba s kravičkou. Kravičku můžeme ozdobit drobnými kousky černých oliv, přidáme strom ze salátu a cherry rajčátek. Na kravičku může svítit sluníčko vykrojené z plátku sýra.

Dětské svačinkyVeselá chobotnička Hanička

Potřebujeme: Penam chléb toustový světlý, domácí šunkovou pomazánku, tvrdý sýr, červenou papriku, černé olivy, listový salát.

Postup: Z plátků chleba vykrojíme dvě chobotničky a spojíme je jemnou vrstvou pomazánky. Ze sýra a oliv vyrobíme očička, z červené papriky pusinku a čepičku. Chobotnička bude plavat v moři z listového salátu. Pomazánku smícháme z tvarohu, másla, umleté šunky, ochutíme solí.

Dětské svačinkyChutné činky Cvičitelky

Potřebujeme: Penam chléb toustový výběrový a světlý, máslo, drůbeží šunku, tvrdý sýr, okurky, ředkvičky.

Postup: ze surovin vykrojíme kroužky, chlebíky natřeme tenkou vrstvou másla a spojíme se šunkou a sýrem. Kroužky napíchneme na špejle a chutné činky jsou na světě.

Náš tip: Přípravu svačiny vám ulehčí vykrajovátka na vánoční cukroví či linecké pečivo. Užitečnými pomocníky jsou i různé nástroje na dekorativní vykrajování zeleniny a nůžky na bylinky.

Další recepty na dětské svačinky najdete zde: Dětské svačiny a přesnidávky

Zdroj: www.toustovani.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy