REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zamilované recepty na tousty nejen na Valentýna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Správné snídani pro náš milovaný protějšek by neměla chybět překvapivá tečka. Ideálně i s vyznáním lásky! Vyzkoušejte i vy rychlé a jednoduché recepty. Uvidíte, že vykouzlíte na tváři úsměv tomu, koho máte rádi!


Sladká valentýnská snídaně

Vtipné toustování

 

Suroviny:

  • Toustový chléb světlý Penam
  • Marmeláda – jahodová nebo malinová
  • Med
  • Moučkový cukr
  • Ovoce na ozdobu
  • Vykrajovátka nejlépe ve tvaru srdíčka

Postup:

Z toustových chlebů vykrojíme srdíčka. Dle libosti je ozdobíme hustší jahodovou nebo malinovou marmeládou. Pomocí konce čajové lžičky nebo špejle můžeme vytvořit různé obrazce či zamilované vzkazy. Zároveň můžeme tousty z jedné strany lehce potřít medem a spojit je k sobě. Posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme ovocem.

 

Zamilovaná snídaně

Veselé toustování

 

Suroviny:

  • Toustový chléb světlý Penam
  • Vejce
  • Zelenina na ozdobu
  • Vykrajovátka nejlépe ve tvaru srdíčka

Postup:

Opečeme dva plátky toustového chleba. Na pánvi usmažíme volské oko, které klademe na spodní opečený toust. Uprostřed druhého opečeného toustu vykrojíme srdíčko. Tento plátek položíme opatrně na volské oko tak, aby žloutek byl ve vykrojeném srdíčku. Můžeme ozdobit několika druhy zeleniny.

 

Rychlá valentýnská dobrota

Veselé toustování

 

Suroviny:

  • Toustový chléb světlý Penam
  • Toustový chléb tmavý Penam
  • Jahody
  • Brusinky
  • Tvaroh
  • Vykrajovátka nejlépe ve tvaru srdíčka

Postup:

Opečeme několik plátků toustového chleba a z nich vykrojíme srdíčka. Srdíčko namažeme slabší vrstvou tvarohu a přikryjeme dalším srdíčkem s čerstvou jahodou. Můžeme ozdobit jiným ovocem, například brusinkami.

 

Zamilovaná srdíčka se vzkazem

Veselé toustování

 

Suroviny:

  • Toustový chléb světlý Penam
  • Toustový chléb tmavý Penam
  • Marmeláda – jahodová nebo malinová
  • Bílá cukrářská poleva v tubě
  • Med
  • Vykrajovátka nejlépe ve tvaru srdíčka

Postup:

Opečeme několik plátků toustového chleba a z nich vykrojíme srdíčka. Pomažeme je medem a na světlá srdíčka napíšeme vzkaz z marmelády druhým koncem čajové lžičky nebo pomocí špejle. Na tmavá srdíčka můžeme použít bílou cukrářskou polevu.

Zdroj: www.toustovani.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy