REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vášeň šéfkuchaře Raymonda Blanca

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Chefparade - nádobíNejspíš jste už o něm slyšeli. Raymond Blanc je původem Francouz, ale proslavil britskou gastronomii jako světoznámý michelinský šéfkuchař, dokonce majitel Řádu Britského impéria, a designér prvotřídního nádobí značky (jak jinak) Raymond Blanc. Můžeme si z něj vzít příklad? Určitě.


 

Nádobí Raymond Blanc

PR - Chefparade - nádobí

 

Život Raymonda Blanca inspiruje všechny vášnivé amatérské kuchaře. Stejně jako většina z nich, i Raymond začínal vařit pod vlivem svých rodičů. Nějaký čas pracoval jako číšník v rodném Besançonu, ale o práci přišel. Odvážil se totiž dávat svému šéfovi (a zároveň chefovi) rady o vaření. Ten mu ale naštěstí doporučil práci v Newbridge v Anglii. I když Raymond neuměl dost dobře anglicky, v restauraci The Rose Revived se zaučil do tajů gastronomie a vedení restaurace, a později si dokonce vzal dceru majitele.

Manželé se v roce 1977 osamostatnili a za cenu hypotéky a velkých dluhů otevřeli restauraci Les Quat’ Saisons v oxfordském Summertownu. Restaurace měla nečekaný úspěch, vyhrála cenu pro restauraci roku, dvě michelinské hvězdy a spoustu dalších ocenění. Úspěch to byl ovšem nečekaný jen pro toho, kdo neznal Raymondovu neuvěřitelnou pracovitost a píli a jeho nehynoucí vášeň pro vaření.

Následovalo vlastní pekařství, síť brasserií a restaurací po celé Anglii, řada vyznamenání, spousta kuchařských knih, navržení vlastní řady nádobí a několik TV sérií pro BBC. Dnes patří Raymond Blanc mezi největší kuchařské celebrity, a to zcela zaslouženě.Ukázal mnohým, že s talentem, ale hlavně spoustou dobré vůle a píle můžete dojít tak daleko, jak jen chcete.

 

Každý může být chef

PR - Chefparade - radí

 

Stejně jako vše ve svém životě, i nádobí a kuchařské pomůcky chtěl mít Raymond jedině perfektní. Nic na trhu ho úplně neuspokojovalo, tak si zkrátka s týmem designerů navrhl nádobí vlastní, přesně podle svých představ. Proto jsou nože Raymond Blanc ocelové s ostrou čepelí, dokonale padnou do ruky a díky závaží v rukojeti zajišťují naprosto přesný řez. Takový nůž udělá profesionála skutečně z každého kuchaře nebo kuchařky.

Také jeho hrnce, pánve, tlakové hrnce, formy na pečení, dřevěné, nerezové i nylonové kuchařské pomůcky jsou ukázkou prvotřídní kvality. Nádobí Raymond Blanc je vyrobeno z eloxovaného hliníku, který je tepelně upraven a díky tomu je pevnější a odolnější povrch vůči poškrábání kovovým příborem a připálení jídla. Hliník navíc perfektně vodí teplo. Hrnce a pánve s trojitou non-stick teflonovou vrstvouumožňují vařit téměř bez tuku, snadno se čistí a vydrží vysoké teploty. S tímhle nádobím rozhodně nešlápnete vedle. A vydrží vám léta. Nejlépe značku Raymond Blanc vyjadřuje motto samotného Raymonda: „S takhle profesionálním a kvalitním nádobím je jedinou surovinou, kterou potřebujete, vášeň.“

Zdroj: www.chefshop.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy