Fregola je název pravděpodobně nejroztomilejší těstoviny na světě. Malé kuličky z tvrdé semoliny dohromady tvoří pokrm se strukturou spíše podobný cous cousu nebo rýži. Jsou tedy ideálním parťákem pro spoustu omáček, které se s nimi krásně smísí, a to obzvlášť pokud zvolíte ty řezané na bronzových formách, které mají drsnější povrch, na němž omáčka ještě lépe drží. Vyzkoušejte náš recept s hráškem, který je předzvěstí blížícího se jara nebo verzi s omáčku z pečených paprik a chorizem. Oba recepty obsahují bohatou chuť uzenin i šťavnatost zeleniny, takže ve vašich ústech, a snad i na duši, navodí pocit harmonie.
Podrobné recepty se objeví po kliknutí na příslušný název receptu nebo jeho fotografii!
Papada curada je vepřový lalok dochucený směsí koření — solí, česnekem, pepřem, tymiánem a oreganem. Jedná se o uzeninu podobnou známější pancettě. Obojí jsou velmi prorostlé kusy masa. Pancetta je bůček, neboli břicho prasete, a papada je lalok, spodek krku. Základní smetanová omáčka tohoto receptu je inspirovaná falešnou carbonarou, tou, ve které je smetana a puristé italské kuchyně ji nesnášejí. Tuk a smetana jsou ale vždy předpovědí parádního hodování a proč byste si neměli dopřát? Když se to ale přežene, tak by se každý nejraději po jídle svalil na gauč a dal si dvacet. Pozvěte proto do hry ještě hrášek. A to hned ve třech formách. Pyré, výhonky i kuličky dodají jídlu lehkost a veselost očekávání brzkých jarních slavností, jakými jsou třeba Velikonoce. Dopřejte si tedy co se ráčí, Masopust už je přece dávno za námi.
Rajčatové omáčky jsou klasika. Co ale vyzkoušet něco nového? Třeba trendy omáčku z pečených paprik. Stačí šoupnout papriky do trouby, rozmixovat je a zjemnit dle potřeby smetanou. Tento recept skrývá ještě oblíbený salám každého Španěla, chorizo, které je typické svou chutí uzené papriky, která je jeho definující ingrediencí. Tuto dvojitou nálož hluboké chuti pečené a uzené papriky doplňte šťavnatými cherry rajčaty a dozdobte bazalkou a parmezánem. Ideální recept pro ty, kteří chtějí experimentovat, ale ne zas tak moc.
Důležité suroviny, bez kterých se, při vaření výše uvedených receptů, neobejdete!
- Joselito, Papada curada, vepřový lalok – Vepřový lalok od firmy Joselito je znamenitá delikatesa z toho nejlepšího vepřového masa. Lahodné prorostlé maso je dochucené solí, pepřem, česnekem, oregánem a tymiánem. Jemná konzistence a aromatická chuť nadchne každého gurmána
- Fregola Sarda Tostata, Rustichella d’Abruzzo – Fregola sarda jsou těstoviny z produkce italské rodinné firmy Rustichella d’Abruzzo. Tento zvláštní druh těstovin pocházející ze Sardinie je vyroben z pražené tvrdé pšenice – semoliny.
- Joselito, Chorizo de Bellota, salámek – Chorizo je typická španělská papriková klobáska. JOSELITO Chorizo je vyrobeno z vepřového masa černých iberských prasat té nejvyšší kvality, která se živí výhradně přirozenou stravou. Díky tomu máte v rukou delikatesu vysoké kvality, která je navíc zdravá.
Další recepty, nejen z italské kuchyně, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnline.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje…
Schweppes Tonic & Coffee Originální jarní povzbuzení
Silvestrovská párty na zdravé vlně