Rajčatové omáčky jsou klasika. Co ale vyzkoušet něco nového? Třeba trendy omáčku z pečených paprik. Stačí šoupnout papriky do trouby, rozmixovat je a zjemnit dle potřeby smetanou. Tento recept skrývá ještě oblíbený salám každého Španěla, chorizo, které je typické svou chutí uzené papriky, která je jeho definující ingrediencí. Tuto dvojitou nálož hluboké chuti pečené a uzené papriky doplňte šťavnatými cherry rajčaty a dozdobte bazalkou a parmezánem. Ideální recept pro ty, kteří chtějí experimentovat, ale ne zas tak moc.
Ingredience:
Ingredience na 2 porce: | |
160 g | těstovin fregola |
80 g | choriza |
2 ks | papriky |
1 ks | stroužek česneku |
1/2 kelímku | smetany |
1/4 lžičky | uzené papriky |
olivový olej | |
voda | |
pepř | |
sůl | |
cherry rajčata a bazalka na dozdobení |
Postup:
- Těstoviny dejte vařit do dostatečně osolené vody.
- Papriky rozpulte, potřete olivovým olejem a dejte péct do trouby, dokud se nevytvoří načernalé puchýře. Rozmixujte.
- Do rozehřáté trouby pak můžete přidat rajčata na asi 5 minut a vyndat je nebo je opéct na pánvi na konci vaření.
- Rozehřejte pánev na střední plamen a přidejte na kostky nakrájené chorizo. Poté, co se z něj za minutu začne uvolňovat tuk, přidejte nadrobno nakrájený česnek a opatrně zahřívejte další minutu.
- Přidejte papriky, uzenou papriku a smetanu a redukujte (nechte vařit) zhruba 10 minut.
- Přidejte těstoviny do omáčky, promíchejte a servírujte s rajčaty, bazalkou a hoblinkami parmazánu.
Fregola Sarda Tostata, Rustichella d’Abruzzo – Fregola sarda jsou těstoviny z produkce italské rodinné firmy Rustichella d’Abruzzo. Tento zvláštní druh těstovin pocházející ze Sardinie je vyroben z pražené tvrdé pšenice – semoliny.
Joselito, Chorizo de Bellota, salámek – Chorizo je typická španělská papriková klobáska. JOSELITO Chorizo je vyrobeno z vepřového masa černých iberských prasat té nejvyšší kvality, která se živí výhradně přirozenou stravou. Díky tomu máte v rukou delikatesu vysoké kvality, která je navíc zdravá.
Poznámka:Recept k článku: Sicilská fregola na dva způsoby — drobná těstovina, kterou stojí za to vyzkoušet