REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Schweppes Tonic & Coffee Originální jarní povzbuzení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

„Dal bych si něco zajímavého, osvěžujícího, povzbuzujícího…“ Taky tak mluvíte se svým oblíbeným kavárníkem nebo barmanem? Dáme vám jeden tip. Schweppes Tonic & Coffee je nejspíš přesně to, co hledáte, a snadno si ho namícháte i doma.


Jarní slunce nás přívětivě tahá nejen ráno z postele, ale vrací nám také chuť na lehké osvěžující drinky. Standardní ledová káva může být nuda a samotné limonády zase nezaručí vaší hlavě takovou kondici, v jaké byste ji chtěli mít. Schweppes Coffee & Tonic je teď velký hit a s našimi recepty vykouzlíte verzi pro úspěšné zvládnutí dne i k večernímu posezení s přáteli.

Recepty:

Proč je nejlepší Tonic od Schweppesu?

Protože švýcarský hodinář a amatérský vědec Jacob Schweppe může za to, že vůbec nějaký Tonic je. Před 230 lety nejdříve vynalezl sodovku, která se okamžitě rozšířila mezi lékaři jako lék na celou řadu zdravotních neduhů a oblíbila si ji také britská královská rodina. Pak se do první bublinkové vody v lahvi zamilovali návštěvníci Světové výstavy v Londýně, jíž byla partnerem. No a v roce 1870 přišla značka s další revolucí – představila světu dvě úplně první ochucené limonády, Schweppes Ginger Ale a hořký chininový Indian Tonic.

Schweppes, se kterým tak rádi pracují profesionální barmani a nedají na něj dopustit ani takové celebrity jako Iggy Pop, Uma Thurman nebo Nicole Kidman, toho má dnes v nabídce ale mnohem víc. Samotné i v koktejlech skvěle chutnají Bitter Lemon, Lemon, Orange, Citrus Mix a od minulého roku také Cola, v níž nenajdete žádná umělá barviva ani sladila. Ostatně jako v žádné ze Schweppes limonád.

Více na www.schweppes.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy