REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sezona grilování je tady, užijte si ji s recepty od Spaku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplé letní počasí se konečně dostavilo a přímo vybízí k příjemnému strávení odpoledne nebo večera v parku či na zahradě. A jak lépe si vychutnat tuto krásnou roční dobu než lahodným jídlem z grilu? Užijte si grilovačku za doprovodu značky Spak a oslavte 30 let působení této společnosti v ČR.


Grilování je skvělý program pro společenské setkání, který si užijí přátelé, rodina i kolegové z práce. Pokud jej chcete zpestřit opravdu kvalitními a delikátními ketchupy nebo omáčkami, jež skvěle podtrhnou chuť masa, zeleniny či salátu, sáhněte po osvědčených produktech značky Spak. Ta navíc nyní slaví 30 let na českém trhu – slavte s ní!

 

Společnost Spak má rakouské kořeny – její vznik sahá až do roku 1935. V roce 1990 rozšířila své působiště i do české Sušice, kde krátce po zahájení činnosti také vybudovala moderní továrnu. V té výroba běží do dnes, na rozdíl od řady jiných výrobců potravin, kteří postupně přesouvají své výrobní závody mimo ČR. Společnost Spak navíc výrobní technologie dále modernizuje tak, aby odpovídaly nejvyšším standardům kvality. A díky tomu Spak nabízí široké množství výrobků v různých baleních, takže svého favorita si v jejím portfoliu najde skutečně každý. Úspěch produktů značky Spak je zaručen díky kvalitním surovinám a zpracování, excelentní chuti a důrazu i na ty nejmenší detaily. Ve spakovských výrobních závodech se ročně vyrobí skoro 30 tisíc tun ketchupů, majonéz, dressingů, omáček a dalších lahůdek. Kromě prodeje na českém, rakouském a slovenském trhu je velká část produkce firmy Spak také exportována, a to převážně do západní Evropy.

 

 

Současný majitel Spaku Hans Peter Spak stojí v čele společnosti již od roku 1974. Firmu převzal po svém otci a původní sortiment zaměřený pouze na majonézy rozšířil o řadu ketchupů včetně ostrých. Receptura, která společnosti přinesla úspěch nejen na rakouském trhu, se od té doby nijak výrazně nezměnila. H. P. Spak se svojí značkou také začal jako první v Rakousku vyrábět vlastní barbecue omáčku. Majitel firmy se dodnes podílí na vývoji všech novinek a osobně ručí za kvalitu i chuť každého produktu.

 

Pro Spak je důležitá kvalita surovin a jejich správné zpracování, jak potvrzuje sám Hans Peter Spak na příkladu ketchupů: „Důležité je používat jen ty nejkvalitnější suroviny. Například všechna rajčata ve Spak ketchupech jsou z italských farem a dozrála na slunci. V naší receptuře ketchupu pak hraje zásadní roli také množstevní podíl rajčat, například u Spak Master ketchupu je 1 kg ketchupu vyroben z 2,1 kg italských rajčat. A tento výrobek neobsahuje žádné konzervanty, škrob ani barviva. Při výrobě je ale důležitá synergie všech faktorů – výběr nejkvalitnějších surovin, jejich množství a dávkování a následně i šetrná technologie a postupy zpracování, aby chuťové složky při výrobě nedegradovaly.“

 

A že nevíte, jakou dobrotu si s produkty Spak připravit? Inspirujte se třemi recepty, které pro vás připravil šéfkuchař Honza Řepa.

 

 

Spak Master ketchup Jalapeño potěší všechny gurmány. Vysoký obsah rajčat (200 g na 100 g výrobku) zaručuje plnou a výbornou chuť. Díky přidaným papričkám jalapeño osloví příznivce pikantní chuti, která se výborně snoubí s klasickým kečupem. Spak Master majonéza je vyrobená z vajec z volného chovu od slepic chovaných na rakouských farmách. Je zcela bez konzervantů a antioxidantů a nenajdete v ní škrob, barviva ani umělá aromata.

Doporučená maloobchodní cena Spak Master ketchupu Jalapeño je 59,90 Kč.
Doporučená maloobchodní cena Spak Master majonézy je 44,90 Kč.

 

 

Spak Barbecue Whiskey omáčka zaujme milovníky neotřelých chutí. Kořeněná nasládlá omáčka podle americké receptury vyniká oblíbeným kouřovým aroma a její výjimečnou chuť dotváří kapka whiskey. Spak Barbecue omáčka s medem poskytuje oblíbenou kombinaci sladké a slané chuti a skvěle se hodí právě ke steakům, jelikož výborně podtrhuje chuť masa.

Doporučená maloobchodní cena Spak Barbecue Whiskey omáčky je 59,90 Kč.
Doporučená maloobchodní cena Spak Barbecue omáčky s medem je 59,90 Kč.

 

 

Spak Klasická hořčice by neměla chybět u žádného stolu. Své využití najde při dochucení omáček či salátů i při přípravě domácí pomazánky. Má typickou mírně pikantní chuť hořčičného semínka a díky jejímu kvalitnímu složení si ji můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Spak Smetanový křen přidá pokrmu na pikantnosti, díky zjemnění smetanou se však nemusíte obávat nepříjemného štípání na jazyku. Chuť tohoto Spak Smetanového křenu je lahodná a vyvážená.

Doporučená maloobchodní cena Spak Klasické hořčice je 54,90 Kč.
Doporučená maloobchodní cena Spak Smetanového křenu je 44,90 Kč.

 

Tak rozpalte gril a dobrou chuť!

 

Více informací najdete na Facebooku či Instagramu spakmasmak.
Všechny produkty Spak jsou běžně dostupné v maloobchodech.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Pravá gouda? Jedině ta holandská

Název sýru gouda zlidověl a tento oblíbený typ se vyrábí prakticky po celém světě. Ale ta pravá nefalšovaná gouda pochází pouze z Holandska (holandská gouda je chráněné zeměpisné označení původu) a je označována jako jeden z nejlepších sýrů na světě! A právě takovou goudu si pro vás přichystal Košík v rámci svojí privátní řady Authentic, která dbá na kvalitu, poctivé zpracování a jasný původ surovin. Právě do tohoto konceptu spadá rodinná nizozemská farma De Jongenhoeve. Pod vedením farmáře Floora de Jonga tu udržují více jak 100letou tradici výroby skvělých holandských sýrů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy