REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybolov v Norsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak mí kamarádi zase vyrazili do Norska na báječný rybolov. Původně jsem měl jet s nimi, ale chyběl čas. Naštěstí dovezli mnoho krásných fotek a tak se samozřejmě s Vámi o ně podělím.


Cesta do NorskaPrvní fotka je z cesty na sever, klasické občerstvení na pumpě. Druhý snímek ukazuje jednu z rybářských lodí, na které se plavili.

LoďCíl cesty byl jediný. Odpočinout si od civilizace a zachytat si. Na oboje jsou ostrovy v Norsku tím ideálním místem. Každým rokem mí kamarádi získávají větší zkušenosti v rybolovu na moři a přesto, že díky pracovnímu vytížení, se přes rok doma k vodě nedostanou, v Norsku si to všechno vynahradí. Další fotky (galerie dole) je ukazují v plné parádě na vodě. Nebojte, prý jim zima nebyla, měli totiž důkladné oblečení a hlavně vnitřní zahřívadlo. Rum s čajem a to pěkně horký.

Dovolená v NorskuChytit velké ryby, to je jen polovina práce, pak se musí celý úlovek zpracovat. A to dá někdy zabrat, zvláště, když musíte vykuchat 20-30 ryb najednou a menší není pod půl metru. Ty metrové pak také nejsou vyjímkou. Vyvrhnout vnitřnosti, zbavit se hlav a ocasu a pak hurá s nimi do mražáku. Nezapomeneme si samozřejmě nějakou odložit na večeři!

Tak už vás to páni rybáři láká? Vyrazit na lov do vzdálených krajů není tak náročné pro naše peněženky, jak to na první pohled vypadá. Na jaře, při cestě jedním autem, takový týdenní pobyt přijde na zhruba 10000,- Kč pro jednoho. Nepočítáme však rybářskou výbavu a kvalitní oblečení, bez kterého v žádném případě na sever nevyjíždějte. S pruty, sonarem a dalším náčiním Vám rádi pomohou v každé větší speciální prodejně pro rybáře. Není to úplně laciné, ale pak již každý rok dokupujete jen drobnosti. Dobrá partie, skvělé rybářské zážitky a v neposlední řadě úžasná příroda a klid na duši Vám tyto náklady vynahradí.

Nakonec nějaké foto s našimi hrdinami a jejich úlovky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Víte, jak správně opékat špekáčky?

Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na tuhle oblíbenou letní večeři stali profíky. Jestli chcete zažít tak chutný táborák jako kdysi, držte se našeho návodu. Podíváme se na rozdíl mezi špekáčkem a buřtem, ukážeme si, jak na správné naříznutí a poradíme, kde se vám špekáček nejlépe opeče.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

Hořkokyselý ledový čaj (nejen) pro hejtry v Bageterii Boulevard

Vítězství ve výzvě o nejlepší bagetu v soutěži MasterChef Česko nemohou Pavlíně Lubojatzky někteří internetoví diskutéři zapomenout. (Nejen) pro hejtry si připravila Bageterie Boulevard odpověď v podobě limitované edice hořkokyselého čaje, určeného pro všechny „zahořklé a vykyslé“, kteří by se jím měli zchladit a s čistou hlavou dát šanci Vítězné bagetě.

číst dále ...

Letos na gril: jedině mleté kuřecí maso

Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa. Je chutné, lehce stravitelné a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. Drůbežářský závod Klatovy nabízí Kuřecí mleté maso stehenní 100% masa, které nyní můžete zakoupit v obchodech Lidl, Tesco Kaufland. Díky kvalitnímu zpracování a dodržování přesných zásad při zpracování výrobku se jedná o jedno z nejkvalitnějších mletých mas na českém trhu. Šťavnatý, chutný a přitom lehký hamburger z Drůbežářského závodu Klatovy je vrcholem každé grilovací sezony. A navíc: najdete zde i tipy na veřejná grilovací místa ve vybraných městech České republiky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy