REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybolov v Norsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak mí kamarádi zase vyrazili do Norska na báječný rybolov. Původně jsem měl jet s nimi, ale chyběl čas. Naštěstí dovezli mnoho krásných fotek a tak se samozřejmě s Vámi o ně podělím.


Cesta do NorskaPrvní fotka je z cesty na sever, klasické občerstvení na pumpě. Druhý snímek ukazuje jednu z rybářských lodí, na které se plavili.

LoďCíl cesty byl jediný. Odpočinout si od civilizace a zachytat si. Na oboje jsou ostrovy v Norsku tím ideálním místem. Každým rokem mí kamarádi získávají větší zkušenosti v rybolovu na moři a přesto, že díky pracovnímu vytížení, se přes rok doma k vodě nedostanou, v Norsku si to všechno vynahradí. Další fotky (galerie dole) je ukazují v plné parádě na vodě. Nebojte, prý jim zima nebyla, měli totiž důkladné oblečení a hlavně vnitřní zahřívadlo. Rum s čajem a to pěkně horký.

Dovolená v NorskuChytit velké ryby, to je jen polovina práce, pak se musí celý úlovek zpracovat. A to dá někdy zabrat, zvláště, když musíte vykuchat 20-30 ryb najednou a menší není pod půl metru. Ty metrové pak také nejsou vyjímkou. Vyvrhnout vnitřnosti, zbavit se hlav a ocasu a pak hurá s nimi do mražáku. Nezapomeneme si samozřejmě nějakou odložit na večeři!

Tak už vás to páni rybáři láká? Vyrazit na lov do vzdálených krajů není tak náročné pro naše peněženky, jak to na první pohled vypadá. Na jaře, při cestě jedním autem, takový týdenní pobyt přijde na zhruba 10000,- Kč pro jednoho. Nepočítáme však rybářskou výbavu a kvalitní oblečení, bez kterého v žádném případě na sever nevyjíždějte. S pruty, sonarem a dalším náčiním Vám rádi pomohou v každé větší speciální prodejně pro rybáře. Není to úplně laciné, ale pak již každý rok dokupujete jen drobnosti. Dobrá partie, skvělé rybářské zážitky a v neposlední řadě úžasná příroda a klid na duši Vám tyto náklady vynahradí.

Nakonec nějaké foto s našimi hrdinami a jejich úlovky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy