REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybolov v Norsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tak mí kamarádi zase vyrazili do Norska na báječný rybolov. Původně jsem měl jet s nimi, ale chyběl čas. Naštěstí dovezli mnoho krásných fotek a tak se samozřejmě s Vámi o ně podělím.


Cesta do NorskaPrvní fotka je z cesty na sever, klasické občerstvení na pumpě. Druhý snímek ukazuje jednu z rybářských lodí, na které se plavili.

LoďCíl cesty byl jediný. Odpočinout si od civilizace a zachytat si. Na oboje jsou ostrovy v Norsku tím ideálním místem. Každým rokem mí kamarádi získávají větší zkušenosti v rybolovu na moři a přesto, že díky pracovnímu vytížení, se přes rok doma k vodě nedostanou, v Norsku si to všechno vynahradí. Další fotky (galerie dole) je ukazují v plné parádě na vodě. Nebojte, prý jim zima nebyla, měli totiž důkladné oblečení a hlavně vnitřní zahřívadlo. Rum s čajem a to pěkně horký.

Dovolená v NorskuChytit velké ryby, to je jen polovina práce, pak se musí celý úlovek zpracovat. A to dá někdy zabrat, zvláště, když musíte vykuchat 20-30 ryb najednou a menší není pod půl metru. Ty metrové pak také nejsou vyjímkou. Vyvrhnout vnitřnosti, zbavit se hlav a ocasu a pak hurá s nimi do mražáku. Nezapomeneme si samozřejmě nějakou odložit na večeři!

Tak už vás to páni rybáři láká? Vyrazit na lov do vzdálených krajů není tak náročné pro naše peněženky, jak to na první pohled vypadá. Na jaře, při cestě jedním autem, takový týdenní pobyt přijde na zhruba 10000,- Kč pro jednoho. Nepočítáme však rybářskou výbavu a kvalitní oblečení, bez kterého v žádném případě na sever nevyjíždějte. S pruty, sonarem a dalším náčiním Vám rádi pomohou v každé větší speciální prodejně pro rybáře. Není to úplně laciné, ale pak již každý rok dokupujete jen drobnosti. Dobrá partie, skvělé rybářské zážitky a v neposlední řadě úžasná příroda a klid na duši Vám tyto náklady vynahradí.

Nakonec nějaké foto s našimi hrdinami a jejich úlovky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy