ostatní teplé nápoje
Bílý západ
Čaj s ananasovou a citronovou šťávou.
Brusinkovo-jablečný svařák
K varu přivedená brusinková a jablečná šťáva, ochucená javorovým sirupem a svařákovým kořením, horký nápoj servírovaný ozdobený dílky pomeranče a kolečky jablka.
Citronový nápoj s máslem a skořicí
Nápoj skvělý do zimní nepohody, krásně zahřeje na těle i na duši a dodá tělu i trochu vitamínů a především energie.
Horká citronáda
Horký citrónový nápoj vhodný pro chladné zimní dny.
Horká hruška
V hrnci v hruškovém džusu ochuceném limetkovou šťávou a cukrem povařené koření s plátky zázvor, nastrouhanou kůrou z limetek a skořicí, ve sklenicích nápoj ozdobený plátky hrušky a tyčinkami skořice.
Horká limonáda
Med s citrónovou šťávou zalitý horkou vodou.
Horká medová limonáda
Nápoj z medu, zázvorového cukrového sirupu, šťávy z citrónu a horké vody.
Horké citrusy
Horký nápoj z pomerančového džusu, třtinového cukru, medu, skořice, hřebíčku a kousků čerstvých citrusů.
Horké jablko
Tento jednoduchý nápoj vás příjemně naladí a díky zázvoru pomůže zahnat i bolest v krku. Pyramidka koření Horké jablko od Vitany obsahuje ideální kombinaci voňavé skořice, anýzu, hřebíčku a kardamomu.
Horké jablko II.
Tip na nedělně-adventní nápoj. Ideálním společníkem právě při adventním posezení v rodiném kruhu by mohl být třeba nápoj zvaný horké jablko, na němž si pochutnají jak dospělí, tak i děti. Jeho vůně je absolutně neodolatelná.
Horké ovoce
Z jablek a hrušek v odšťavňovači získaná šťáva, svařené spolu s kořením a cukrem, servírovaná horká na zahřátí.
Horký meruňkový nektar
Počasí i venkovní teploty nás čím dál častěji nutí se teple oblékat. Při procházce venku jistě oceníme jakýkoliv horký nápoj. Grog, svařák. Tyto nápoje všichni dobře známe a naše děti je samozřejmě nemohou. Proto jsme se rozhodli připravit horký meruňkový nektar. A aby to byl skutečně vynikající nápoj, vybrali jsme pro tento recept nektar s plnou chutí meruněk. Řeč je o nealkoholickém nápoji z farmy U tří dubů v Jihomoravském kraji, který pro svoji kvalitu a chuť získal prestižní ocenění Regionální potravina.
Indický chai
Horká voda okořeněná fenyklem, kardamomem, bobkovými listy, hřebíčky a kuličky černého pepře, doplněná o sypaný černý čaj, po vyluhování přecezená, smíchaná s mlékem, nakonec oslazená dle chuti.
Mandlové mléko
Ochucené mléko podávané horké, nebo i důkladně vychlazené.
Nápoj z borůvkové šťávy
Pěnový nápoj ze šťávy borůvek, chutný a velmi výživný.
Nápoj z citrónového moštu
Pěnový nápoj z citrónového moštu, cukru, žloutků a bílku, chutný a velmi výživný.
Oříškové mléko
Ochucené mléko podávané horké, nebo i důkladně vychlazené.
Pečený čaj – základní recept
Pečený čaj je stále populárnější nejen v restauracích, ale také doma připravený. Zde je základní recept, který má mnoho variací, ale základ je vždy stejný. Povařené ovoce spolu s kořením, ochucené cukrem, citronem a kapkou něčeho ostřejšího.
Svařený jablečný mošt
Recept na to, jak se zahřát uprostřed chladného týdne, je jednoduchý a navíc může být i docela zdravý. Svařte jablečný mošt s voňavým kořením a zázvorem! A pokud byste raději sáhli po něčem ostřejším, do verze pro dospělé můžete přidat kapku rumu.
Švestková voda
Máčené švestky povařené s citrónovou kůrou.
reklama