REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní teplé nápoje

Bílý západ

Čaj s ananasovou a citronovou šťávou.

Brusinkovo-jablečný svařák

K varu přivedená brusinková a jablečná šťáva, ochucená javorovým sirupem a svařákovým kořením, horký nápoj servírovaný ozdobený dílky pomeranče a kolečky jablka.

Citronový nápoj s máslem a skořicí

Nápoj skvělý do zimní nepohody, krásně zahřeje na těle i na duši a dodá tělu i trochu vitamínů a především energie.

Horká citronáda

Horký citrónový nápoj vhodný pro chladné zimní dny.

Horká hruška

V hrnci v hruškovém džusu ochuceném limetkovou šťávou a cukrem povařené koření s plátky zázvor, nastrouhanou kůrou z limetek a skořicí, ve sklenicích nápoj ozdobený plátky hrušky a tyčinkami skořice.

Horká limonáda

Med s citrónovou šťávou zalitý horkou vodou.

Horká medová limonáda

Nápoj z medu, zázvorového cukrového sirupu, šťávy z citrónu a horké vody.

Horké citrusy

Horký nápoj z pomerančového džusu, třtinového cukru, medu, skořice, hřebíčku a kousků čerstvých citrusů.

Horké jablko

Tento jednoduchý nápoj vás příjemně naladí a díky zázvoru pomůže zahnat i bolest v krku. Pyramidka koření Horké jablko od Vitany obsahuje ideální kombinaci voňavé skořice, anýzu, hřebíčku a kardamomu.

Horké jablko II.

Tip na nedělně-adventní nápoj. Ideálním společníkem právě při adventním posezení v rodiném kruhu by mohl být třeba nápoj zvaný horké jablko, na němž si pochutnají jak dospělí, tak i děti. Jeho vůně je absolutně neodolatelná.

Horké ovoce

Z jablek a hrušek v odšťavňovači získaná šťáva, svařené spolu s kořením a cukrem, servírovaná horká na zahřátí.

Horký meruňkový nektar

Počasí i venkovní teploty nás čím dál častěji nutí se teple oblékat. Při procházce venku jistě oceníme jakýkoliv horký nápoj. Grog, svařák. Tyto nápoje všichni dobře známe a naše děti je samozřejmě nemohou. Proto jsme se rozhodli připravit horký meruňkový nektar. A aby to byl skutečně vynikající nápoj, vybrali jsme pro tento recept nektar s plnou chutí meruněk. Řeč je o nealkoholickém nápoji z farmy U tří dubů v Jihomoravském kraji, který pro svoji kvalitu a chuť získal prestižní ocenění Regionální potravina.

Indický chai

Horká voda okořeněná fenyklem, kardamomem, bobkovými listy, hřebíčky a kuličky černého pepře, doplněná o sypaný černý čaj, po vyluhování přecezená, smíchaná s mlékem, nakonec oslazená dle chuti.

Mandlové mléko

Ochucené mléko podávané horké, nebo i důkladně vychlazené.

Nápoj z borůvkové šťávy

Pěnový nápoj ze šťávy borůvek, chutný a velmi výživný.

Nápoj z citrónového moštu

Pěnový nápoj z citrónového moštu, cukru, žloutků a bílku, chutný a velmi výživný.

Oříškové mléko

Ochucené mléko podávané horké, nebo i důkladně vychlazené.

Pečený čaj – základní recept

Pečený čaj je stále populárnější nejen v restauracích, ale také doma připravený. Zde je základní recept, který má mnoho variací, ale základ je vždy stejný. Povařené ovoce spolu s kořením, ochucené cukrem, citronem a kapkou něčeho ostřejšího.

Svařený jablečný mošt

Recept na to, jak se zahřát uprostřed chladného týdne, je jednoduchý a navíc může být i docela zdravý. Svařte jablečný mošt s voňavým kořením a zázvorem! A pokud byste raději sáhli po něčem ostřejším, do verze pro dospělé můžete přidat kapku rumu.

Švestková voda

Máčené švestky povařené s citrónovou kůrou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy