REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený čaj – základní recept

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený čaj je stále populárnější nejen v restauracích, ale také doma připravený. Zde je základní recept, který má mnoho variací, ale základ je vždy stejný. Povařené ovoce spolu s kořením, ochucené cukrem, citronem a kapkou něčeho ostřejšího.


Ingredience:
2 kgovoce (polovina kyselejší, polovina sladší)
1,25 kgcukru krystal
2 kscitrony
2 dclrumu, vodky, nebo griotky
koření (badyán, hřebíček, skořice, anýz ...)
vhodné zavařovací skleničky s víčky

Postup:
  1. Očištěné, omyté ovoce zbavené jadřinců, stopek apod. nakrájejte na menší kousky, citróny oloupeme a nakrájíme  na kousky
  2. Ve větší míse spolu smícháme ovoce, spolu s cukrem, citróny, kořením, nakonec přilijeme alkohol
  3. Důkladně promíchanou směs přesypeme do pekáče a rovnoměrně rozprostřete
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 40-50 minut, během pečení občas směs promícháme
  5. Zavařovací skleničky sterilujeme horkou vodou a to včetně víček
  6. Směs plníme do sklenic a to ještě horkou
  7. Skleničky důkledně uzavřeme a dáme na čistou utěrku dnem vzhůru, necháme mírně schladnout, pak je můžeme otočit a zkontrolovat, zda víčka drží
  8. Na jednu porci čaje dáváme tři až čtyři vrchovaté polévkové lžíce koncentrátu.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy