REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková voda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máčené švestky povařené s citrónovou kůrou.


Ingredience:
Recept na 2 porce:
1/4 kgsušených švestek
1 lžícecukru nebo medu
kousek citrónové kůry
voda

Postup:

1. Sušené švestky dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a postavíme je asi na 30 minut do chladu, občas jimi zamícháme
2. Potom vodu slijeme, nabobtnalé švestky přendáme do nové nádoby, zalijeme 1/2 l čerstvé vody, přidáme kůru z citrónu, postavíme na oheň a vaříme tak dlouho, až švestky změknou
3. Získaný odvar prolijeme plátěnou utěrkou, osladíme medem nebo cukrem a podáváme (oslazené švestky můžeme podávat jako kompot).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy