Bosna a Hercegovina
Bosenské zelí
Vrstvy hlávkového zelí, masa a rajčat zapečené v troubě.
Bosenský hrnec
Kousky orestovaného masa upečené v troubě se zeleninou.
Dalmácké čufty po bosensku
Opečené kuličky z mletého telecího a hovězího masa, cibule, bylinek a koření, podušené v rajčatové omáčce doměkka. Recept z pořadu “VIP Prostřeno” od paní Anife Vyskočilové.
Djulbastia
Slovo djulbastia je tureckého původu a znamená doslova “přitisknut popelem”, v minulosti se totiž tyto řízky pekly na ohništi v horkém popelu. Dnes je dobře odleželé opečeme na roštu.
Volské oko na kopřivách
Předkrm z vajíček, másla a malých výhonků kopřiv.
Zelí po bosensku
Opečené a podušené kousky skopové plece, zapečené v troubě se zelím a rajčaty.
reklama