REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Volské oko na kopřivách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předkrm z vajíček, másla a malých výhonků kopřiv.


Ingredience:
4 ksvejce
80 gmásla
čerstvé výhonky mladých kopřiv
sůl

Postup:

1. Čerstvé výhonky jarních kopřiv natrháme, spaříme a necháme okapat
2. Na pánvi rozehřejeme máslo, na ně rozložíme kopřivy a když začnou probublávat, vyklepneme na ně vejce
3. Osolíme a přiklopené necháme ztuhnout.

Poznámka:

V Bosně se věří, že tohle jídlo pomáhá organismu překonávat jarní únavu a činí jej odolnějším proti nemocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy