REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelí po bosensku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené a podušené kousky skopové plece, zapečené v troubě se zelím a rajčaty.


Ingredience:
750 ghlávkového zelí
500 gskopové plece
150 gčerstvých nebo i mražených rajčat
3 ksstroužky česneku
2 ksvětší cibule
2 ksbobkové listy
0,5 lvývaru
2 lžícemásla
sladká mletá paprika
mletá pálivá paprika
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme proužky masa a prudce je opečeme
2. Maso podlijeme vodou a přidáme utřený česnek, obě papriky, pepř i bobkový list, dusíme asi 20 minut
3. Do vymazané ohnivzdorné misky rozprostřeme nejdříve masovou směs, pak na hrubší nudličky nakrájené zelí a na vrch plátky rajčat
4. Pokrm zalijeme vývarem, dosolíme a upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy