REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Djulbastia

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slovo djulbastia je tureckého původu a znamená doslova „přitisknut popelem“, v minulosti se totiž tyto řízky pekly na ohništi v horkém popelu. Dnes je dobře odleželé opečeme na roštu.


Ingredience:
800 gtelecí nebo vepřové kýty (4 řízky)
mletý černý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Z masa nakrájíme 4 řízky silné asi 5 mm, každý naklepeme, osolíme a okořeníme pepřem
2. Jednotlivé plátky vyskládáme na sebe a v lednici 8 hodin odležet
3. Takto připravené řízky potřeme olejem a opečeme na roštu.

Doporučení:

Djulbastiu servírujeme s nakrájenou cibulí a čerstvým chlebem.

Poznámka:

Recept na Djulbastiu z pravé svíčkové: Srbská Djulbastia.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy