REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dalmácké čufty po bosensku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kuličky z mletého telecího a hovězího masa, cibule, bylinek a koření, podušené v rajčatové omáčce doměkka. Recept z pořadu „VIP Prostřeno“ od paní Anife Vyskočilové.


Ingredience:
500 gmletého telecího a hovězího masa (1:1)
1 hrstzelené petrželové natě nasekané na jemno
1 ksvelké cibule
1 ksvejce
1 lžícestrouhanky
mletá skořice
římský kmín
pepř
sůl
Na omáčku:
1 lžíceprotlaku
1 ksvětšího oloupaného rajčete
1 ksstroužek česneku
1 ksvelké cibule
1 ksbobkový list
1 ksvelké mrkve
cukr dle chuti
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme maso; mleté maso smícháme s nadrobno nasekanou cibulí, strouhankou, vejcem, petrželkou a kořením, necháme v lednici odležet
2. Zeleninu na omáčku rozmixujeme, do hrnce nalijeme olej a rozmixovanou směs osmahneme, přidáme sůl, pepř, polévkovou lžíci rajského protlaku, stroužek neoloupaného česneku, bobkový list, kávovou lžičku cukru a směs podusíme 3. Z mletého masa vypracujeme kuličky, které vyválíme v mouce a osmahneme je na rozpáleném oleji na pánvi dozlatova
4. Hotové čufty přidáme do hrnce s omáčkou a pokrm dusíme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy