Vrstvy hlávkového zelí, masa a rajčat zapečené v troubě.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
800 g | hlavkového zelí |
500 g | skopové plece |
200 g | rajčat |
20 g | másla |
3 ks | cibule |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | bobkové listy |
1 lžíce | oleje |
1/2 l | vývaru |
mletá pálivá paprika | |
sůl |
Postup:
1. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso nakrájené na kostky a opečeme
2. Maso okořeníme, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme asi čtvrt hodiny
3. Zelí hrubě nakrájíme, spaříme vařící vodou a necháme odkapat
4. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky
5. Do zapékací mísy urovnáme ve vrstvách maso, zelí a rajčata, vše osolíme, posypeme drobně nakrájeným česnekem, podlijeme trochou vývaru a upečeme doměkka.
Příloha: Vařené brambory.