REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bosenské zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vrstvy hlávkového zelí, masa a rajčat zapečené v troubě.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
800 ghlavkového zelí
500 gskopové plece
200 grajčat
20 gmásla
3 kscibule
2 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
1 lžíceoleje
1/2 lvývaru
mletá pálivá paprika
sůl

Postup:

1. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso nakrájené na kostky a opečeme
2. Maso okořeníme, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme asi čtvrt hodiny
3. Zelí hrubě nakrájíme, spaříme vařící vodou a necháme odkapat
4. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky
5. Do zapékací mísy urovnáme ve vrstvách maso, zelí a rajčata, vše osolíme, posypeme drobně nakrájeným česnekem, podlijeme trochou vývaru a upečeme doměkka.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy