REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty plné testosteronu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je to nekompromisní, ale bohužel vědecky podložený fakt. Dle Harvard Health Publication je normální hladina testosteronu u zdravých mužů mezi 270 do 1070 ng/dl. S postupem věku se ale přirozená hladina testosteronu obvykle snižuje o 1 % až 2 % a k poklesu dochází již od 25 do 30 roku života. Nicméně stále není dokázáno, zda je klíčovým faktorem samotný proces stárnutí, nebo spíše fakt, že starší muži již méně dbají o své zdraví a životosprávu. Zvyšování hladiny testosteronu je každopádně dobré podpořit celkovým zdravým životním stylem, dostatkem spánku a sexu, sportem, ale také správným jídelníčkem.


Které potraviny mohou pomoci?

  • Avokádo je ovoce bohaté na zdravé tuky pro správnou produkci testosteronu. Celých 77 % kalorií avokáda tvoří tuky. Zvýšený příjem zdravých tuků je spjat s tvorbou testosteronu. Navíc avokádo obsahuje nízký obsah polynenasycených a vysoký obsah mononenasycených tuků. Pro váš testosteron výborná kombinace. Avokádo je bohaté na vitamíny rozpustné v tucích. Mnoho z nich je pro tvorbu testosteronu nezbytných.
  • Banán je dobrým zdrojem vitamínu a antioxidantů, které přispívají k tvorbě testosteronu ve vašem těle.
  • Kakao je pro podporu testosteronu má kakao důležitý obsah antioxidantů a minerálů jako je hořčík, zinek, železo nebo měď a také optimální rozložení tuků s nízkým obsahem polynenasycených tuků.
  • Losos je chutná ryba bohatá na zdravé tuky obsahující omega-3 mastné kyseliny, obsahuje i lehce stravitelné a kvalitní bílkoviny. Především má losos oproti dalším rybám vyšší hladinu vitamínu D a ten, jak víme, je podle lékařských studií jednou z klíčových živin pro zvýšení syntézy testosteronu.
  • Olivový olej je jedním z nejlepších zdrojů tuků pro optimální tvorbu testosteronu. Existuje studie, kde mladí Maročané zvolili extra panenský olej jako svůj hlavní zdroj tuků a jejich hladina testosteronu se zvýšila o 17 %. Olivový olej má výborné rozdělení tuků pro podporu testosteronu (73 % mononenasycených, 14 % nasycených a 13 % polynenasycených mastných kyselin), je bohatý na antioxidanty, a také působí protizánětlivě.

TIP: Olivový olej má pozitivní vlastnosti na zdraví a díky tomu se stal oblíbeným a jeho prodeje rostou každým rokem. Tím se ale bohužel na trhu zvyšuje množství nekvalitních olejů připravovaných za tepla, či míchaných s jinými oleji. Vždy při nákupu hledejte kvalitní, extra panenské oleje lisované za studena, v bio kvalitě či od prověřených výrobců.

…a co si z těchto potravin připravit?

 

Recepty i s postupem přípravy se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!

 
  • Avokádová nutella – Sladká pomazánka z ovoce, tedy z avokáda a banánu, dále z holandského kakaa a lískových ořechů, připravená pomocí mixéru. Skvělá na toustový chléb, loupáčky ale i jiné čerstvé pečivo.

 
  • Tousty plné bílkovin – Večerní chlebík obsahuje vysoké množství bílkovin a nízký obsah sacharidů, a proto si ho můžete dát bez obav i večer. Vyzkoušejte například tento recept na zapečené plátky večerního chlebíku zapečené v toustovači plněné čerstvým sýrem, pokladené plátky lososa, posypané nastrouhaným čedarem, jeden plátek pak potřený medovou omáčkou.

 
  • Lososová miska – Recept plný testosteronu pro mladé i starší muže, kteří chtějí zdravě žít. Zvyšování hladiny testosteronu je dobré podpořit celkovým zdravým životním stylem, tedy i dobrým, ale zdravým jídlem! Tady máte jeden z receptů na pokrm plný testosteronu.

 

Zdroj: PRIMULUS

Další skvělé recepty nejdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy