REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sirup z hroznového vína

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký sirup z bobulí vína.


Ingredience:
Na 1 l šťávy:
hroznové víno
1,5 kgcukru
6-8 gkyseliny citronové

Postup:

1. K přípravě sirupu použijeme dobře vyzrálé, sladké hrozny, které důkladně opereme, otrháme z třapin a rozdrtíme
2. Drť necháme několik hodin v chladu, až pustí šťávu
3. Šťávu vylisujeme v lisu na ovoce nebo ji necháme překapat přes plátno
4. Vylisovanou šťávu odměříme, přidáme odpovídající množství cukru, kyselinu citronovou, rozpuštěnou ve lžíci šťávy a pomalu zahřejeme na teplou 85 °C
5. Horký sirup ihned plníme do připravených lahví, uzavřeme korkovými zátkami nebo korunkovými uzávěry a položíme nebo obrátíme dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy