REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sirup z hroznového vína

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký hroznový sirup vhodný ke přímé spotřebě.


Ingredience:
hroznové víno na 1 l šťávy:
1,5 kgcukru
6-8 gkyseliny citronové
láhve s uzávěrem
lis na ovoce nebo plátno

Postup:

1. Dobře vyzrálé, sladké hrozny důkladně opereme, okapané otrháme z třapin a rozdrtíme, drť necháme několik hodin v chladu, až pustí šťávu
2. Šťávu vylisujeme v lisu na ovoce nebo ji necháme překapat přes plátno, vylisovanou šťávu odměříme, přidáme odpovídající množství cukru a kyselinu citronovou rozpuštěnou v lžíci šťávy a tekutinu pomalu zahřejeme na 85 °C
3. Horký sirup plníme do připravených čistých lahví, uzavřeme víčky (můžeme použít i korkové zátky) a položíme nebo obrátíme dnem vzhůru, než vychladnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy