Sladký hroznový sirup vhodný ke přímé spotřebě.
Ingredience:
hroznové víno na 1 l šťávy: | |
1,5 kg | cukru |
6-8 g | kyseliny citronové |
láhve s uzávěrem | |
lis na ovoce nebo plátno |
Postup:
1. Dobře vyzrálé, sladké hrozny důkladně opereme, okapané otrháme z třapin a rozdrtíme, drť necháme několik hodin v chladu, až pustí šťávu
2. Šťávu vylisujeme v lisu na ovoce nebo ji necháme překapat přes plátno, vylisovanou šťávu odměříme, přidáme odpovídající množství cukru a kyselinu citronovou rozpuštěnou v lžíci šťávy a tekutinu pomalu zahřejeme na 85 °C
3. Horký sirup plníme do připravených čistých lahví, uzavřeme víčky (můžeme použít i korkové zátky) a položíme nebo obrátíme dnem vzhůru, než vychladnou.