REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sirup z jablek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký sirup z jablečné šťávy, cukru a kyseliny citrónové.


Ingredience:
1 ljablečné šťávy
1,5 kgcukru
6-8 gkyseliny citrónové

Postup:

1. Šťávu z omytých a očištěných jablek smícháme s cukrem a kyselinou citrónovou, zahříváme, až se cukr rozpustí
2. Dále ji rychle zahříváme na teplotu 80 °C, po vychladnutí ji plníme do čistých suchých lahví
3. Láhve uzavřeme korkovými zátkami nebo korunkovými uzávěry a uložíme v chladu.

Příprava jablečné šťávy:
Jablka opereme, rozdrtíme v drtiči na ovoce nebo dřevěným tloukem a získanou hmotu ihned lisujeme, protože rozdrcená jablka na vzduchu rychle oxidují a hnědnou. Vylisovanou šťávu již nijak neupravujeme.

Doporučení:

Do jablečného sirupu přidáváme pro zlepšení chuti různé ovocné tresti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy