Sladký sirup z jablečné šťávy, cukru a kyseliny citrónové.
Ingredience:
1 l | jablečné šťávy |
1,5 kg | cukru |
6-8 g | kyseliny citrónové |
Postup:
1. Šťávu z omytých a očištěných jablek smícháme s cukrem a kyselinou citrónovou, zahříváme, až se cukr rozpustí
2. Dále ji rychle zahříváme na teplotu 80 °C, po vychladnutí ji plníme do čistých suchých lahví
3. Láhve uzavřeme korkovými zátkami nebo korunkovými uzávěry a uložíme v chladu.
Příprava jablečné šťávy:
Jablka opereme, rozdrtíme v drtiči na ovoce nebo dřevěným tloukem a získanou hmotu ihned lisujeme, protože rozdrcená jablka na vzduchu rychle oxidují a hnědnou. Vylisovanou šťávu již nijak neupravujeme.
Do jablečného sirupu přidáváme pro zlepšení chuti různé ovocné tresti.