REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jeřabinový mošt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přírodní vylisovaná nevařená šťáva z jeřabin bez přídavku řepného cukru a bez veškerých konzervačních prostředků.


Ingredience:
Na 1 kg plodu:
1 kgdrtě z jeřabin
3 dlvody
Nálev:
150 gcukru na 1 l nálevu

Postup:

1. Na 1 kg rozdrcených plodů nalijeme 3 dl vody a směs necháme půl dne uležet
2. Potom drť procedíme a šťávu necháme sedimentovat
3. Čirou, bez kalu a částí usazených na dně nádoby, zředíme vodou v poměru 1:1 a přisladíme cukrem (150 g na 1 litr)4. Moštem naplněné láhve sterilujeme při teplotě 75-80 °C, a to 10-15 minut.

Poznámka:

Více o výrobě moštů najdete v našem článku: Ovocné mošty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy