REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný mošt II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy chutného jablečného moštu.


Ingredience:
3 hrstisušených jablek (jablečných slupek)
500 gcukru
3,5 lvody
1,8 locta
1 kscitrónu

Postup:

1. Vodu svaříme s cukrem a necháme vychladnout
2. Do láhve od okurek vložíme jablečné slupky, na kolečka nakrájený, jadérek zbavený citrón a zalijeme octem
3. Vše zalijeme vychladlým cukrovým roztokem, zamícháme a pak láhev povážeme
4. Necháme 4-6 dní v teple, potom stočíme do lahví a uchováme v chladu.

Doporučení:

Mošty raději sterilujeme!

Poznámka:

Více o sterilaci moštů najdete zde: Ovocné mošty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy