REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česneková kořalka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když jde o kořalku, používá se v malých dávkách jako lék na snížení krevního tlaku, při onemocnění trávicího ústrojí, při žaludečních a žlučníkových potížích, při poruchách krevního oběhu. Důležité je užívat jen 1 sklenku denně a nejdéle 4 až 6 týdnů!


Ingredience:
8-10 ksmladých rostlinek česneku i s natí
1 lovocné nebo režné pálenky s obsahem alkoholu asi 32 %
skleněná nádoba
filtr (postačí kolečko filtru na překapávanou kávu)
sítko

Postup:

1. Mladý česnek dobře omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, nať zkrátíme na potřebnou délku (aby byla úplně potopena v destilátu) a česnek i s natí vložíme od skleněné nádoby
2. Přelijeme pálenkou a necháme týden louhovat, pak kořalku scedíme přes sítko a ještě přefiltrujeme
3. Užíváme maximálně jednu sklenku denně po dobu 4 až 6 týdnů, pak se musí delší dobu tento lék neužívat!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy