destiláty a jiný tvrdý alkohol
Becherovka vyrobená doma
Ze slivovice, vody, bylinkového čaje, koření a cukru vyrobený destilát s chutí a vůní velmi podobný Becherovce.
Bezinkové šampaňské
Z velkých paliček bezu, cukru, vody, bílého vinného octa a citronů připravený bublinkový nápoj hodně připomínající klasické šampaňské víno.
Borůvková kořalka
Sušené borůvky vyluhované ve slivovici nebo žitné.
Česneková kořalka
I když jde o kořalku, používá se v malých dávkách jako lék na snížení krevního tlaku, při onemocnění trávicího ústrojí, při žaludečních a žlučníkových potížích, při poruchách krevního oběhu. Důležité je užívat jen 1 sklenku denně a nejdéle 4 až 6 týdnů!
Domácí saké
Nápoj původem z Asie. V domácích podmínkách vyrobený destilát z rýže, cukru, vody a koření.
Chrenovucha – křenová vodka
Tradiční ruský recept na vodku pro nastydnuté. Po jejím loknutí vám skočí rovnou do nosu a z jejího prudkého ataku až zaslzí oči, ovšem dutiny se okamžitě vyprázdní! V různých variacích na tento recept se pak objevují v ingrediencích chilli papričky, hřebíček nebo zrnka pepře.
Kvaska
Existuje několik základních receptů na vězeňský chlast. Tento recept proslavil filmový muzikál Kvaska od Daniela Landy.
Mexican itch
Takto se správně pije tequila se solí a limetkou (citrónem).
Trnkový gin
Gin, brandy nebo vodka přidaná k trnkám, mandlím a cukru, vyluhovaná.
Třešňové brandy
Tento recept není ani tak složitý přípravou, ale čekáním na to, až brandy za 5 měsíců vyzraje.
Vodka z korunních plátků růže
Tento recept je alkoholická podoba tureckého medu, tedy vzdáleně. Jedná se o vyluhovanou a cukrem ochucenou vodku vhodnou k příležitostnému popíjení s přáteli, na míchání koktejlů, nebo ji lze použít na dochucení sladkých a pikantních pokrmů.
reklama