REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čaj z jitrocele kopinatého

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sbírají se listy v době od května do září. Předsuší se na slunci a dosušují ve stínu. Čaj se používá jako uklidňující prostředek při chronických zánětech průdušek, astmatu, chorobách dýchacích cest. Lze použít i při zácpě.


Ingredience:
Rozpis na 2 nápoje:
2 lžícesušených listů jitrocele
40 clvody
nádoba z varného skla
sítko

Postup:

1. Do nádoby z varného skla nasypeme nasušený jitrocel
2. Zalijeme vařící vodou
3. Necháme asi 5 minut luhovat
4. Přecedíme přes sítko do nahřátých šálků a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy