REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čaj z kopřivy dvoudomé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listy se sbírají od května do září. Suší se ve stínu ve slabých vrstvách. Je močopudný, protizánětlivý, protikrvácivý a protirevmatický. Podporuje celkovou látkovou výměnu a trávení. Lze použít jako podpůrný lék při cukrovce.


Ingredience:
Rozpis na 2 nápoje:
30 gsušených sekaných kopřiv
50 clvody
skleněná nádoba
sítko

Postup:

1. Do skleněné nádoby z varného skla nasypeme posekané sušené kopřivy
2. Zalijeme je vroucí vodou
3. Necháme 15 minut luhovat
4. Přecedíme do vyhřátých šálků a ihned podáváme.

Poznámka:

Více o kopřivě se dozvíte zde: Kopřiva pálí, ale také lečí a skvěle chutná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy