REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čaj z jahodového listí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sbírají se mladé lístky v době od května do srpna. Nejvhodnější doba sbírání je kolem poledne nebo k večeru, sušíme je ve stínu. Čaj má protizánětlivé účinky. Používá se při střevních kakarech, chorobách ledvin a močových cest.


Ingredience:
Rozpis na 2 nápoje:
2 lžícesušených jahodových listů
40 clvody
nádoba z varného skla
sítko

Postup:

1. Do nádoby z varného skla nasypeme usušené rozdrcené listy
2. Zalijeme je vařící vodou
3. Necháme asi 15 minut luhovat
4. Přecedíme přes sítko do nahřátých šálků a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy