REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ztracená vejce s omáčkou a bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptů našich babiček, ztracené vejce se smetanovou omáčkou s houbami a bramborem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvejce
1 ksžloutku
600 gbrambor
70 gčerstvých hub (nebo žampionů)
3/4 lvývaru z kostí a kořenové zeleniny
1/4 lšlehačky
1 lvody
2 lžícehladké mouky
kmín
ocet
petržel
sůl

Postup:

1. Ve vývaru uvaříme rozkrájené houby do měkka 2. Pak vmícháme šlehačku, ve které rozmícháme mouku a žloutek
3. Za častého míchání necháme 1/
4 hodiny vařit
4. Hotovou omáčku ochutíme octem
5. Do litru vařící vody dáme 4 lžíce octa, lžičku soli, a rozklepneme 4 vejce
6. Necháme je 5-6 minut vařit, pak budou pěkně na měkko, nebo je vaříme až 8 minut, pak budou na tvrdo, tedy bude ztuhlý i žloutek
7. Vejce dáme na jednotlivé talíře a přelijeme je omáčkou
8. Podáváme je s brambory uvařenými ve slané vodě s kmínem.
9. Dochutíme sekanou pažitkou.

Doporučení:

Místo pažitky můžeme přidat usekaný kopr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy