REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ztracená vejce po burgundsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný teplý předkrm ze ztracených vajíček servírovaných na opečených krajíčcích bílé veky, přelitých horkou omáčkou.


Ingredience:
8 ksvajec
8 kskrajíčků bílé veky
3 ksstroužky česneku
1 kscibule
50 gmásla
0,5 lčerveného vína
1 lžícehladké mouky
čerstvá nebo sušená petrželová nať
bobkový list
tymián
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli i česnek jemně posekáme a opečeme na másle do červena
2. Orestovanou směs zalijeme vínem, přidáme šálek vody, okořeníme a 5 minut povaříme, potom vše přecedíme
3. Vejce po jednom opatrně rozbijeme do hrnku a jemně přelijeme do připraveného svařeného ochuceného vína, když se v něm vajíčka usadí a ztuhnou (nesmí se roztéci!), lžíci je opatrně vybereme a tekutinu necháme znovu povařit
4. Z másla a tuku si připravíme světlou jíšku, kterou přidáme do omáčky a za stálého míchání znovu povaříme
5. Ztracená vejce dáme na opečené krajíčky bílé veky, vše vložíme do servírovací misky a přelijeme horkou omáčkou.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy