REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelenina crudités

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá úprava zeleniny nakrájené na dlouhé hranolky z francouzské kuchyně podávaná s oblíbenými dipy nebo omáčkami. Kdo je zastáncem zdravé výživy, může vyzkoušet takto servírovanou zeleninu například o Silvestra. Recept je orientační, fantazii se meze nekladou!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 ksokurky hadovky
2 ksmrkve
2-4 ksrůznobarevné papriky
1 ksbílá ředkev
1 ksřapíkatý celer
ředkvičky
K podávání:
různé studené omáčky, dipy, banketní pečivo ...

Postup:
  1. Oloupanou bílou ředkev, okurku, řapíkatý celer, nakrájíme na hranolky o hraně 1 cm a délce cca 10 cm
  2. Různě barevné papriky nakrájíme na proužky, ředkvičky překrájíme na čtvrtiny
  3. Na kulatý tác vložíme do středu misku s oblíbeným dipem, nebo nějakou vhodnou studenou omáčkou
  4. Nakrájenou zeleninu rozprostřeme dokola střídavě na tác
  5. Při podávání si stolovníci odeberou kousky zeleniny na dezertní talířky a přelijí ji omáčkou nebo dipem, nebo mohou všichni sedět kolem stolu a uždibovat z mísy.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy