Teplý předkrm z Francie.
Ingredience:
600 g | středně velkých žabích stehýnek |
120 g | másla |
7 cl | mléka |
1/2 lžíce | oleje |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžička | nakrájené pažitky |
1 ks | stroužek česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V mléce rozmícháme mletý pepř, sůl, namočíme v něm žabí stehýnka a pak je obalíme v hladké mouce
2. Dáme je na část rozehřátého másla a na olej a dusíme je asi 12 minut, až zčervenají
3. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme petrželkou a pažitkou, opepříme, dáme do nahřáté mísy a přelijeme zbývajícím máslem, na kterém jsme zpěnili rozetřený česnek
4. Pokrm ozdobíme kolečky citronu a podáváme.