REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampiony plněné mozečkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z francouzské kuchyně na pikantní úpravu vepřového mozečku servírovaného v hlavičkách žampionů, ty zapečené v troubě posypané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
8 ksvětších žampionů (kolem 400 g)
150 gvepřového mozečku
1 kscibule
2 lžícestrouhaného sýra
2 lžícebílého vína
1 lžícenasekané petrželky
špetka muškátového oříšku
citronová šťáva
máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Žampiony oloupeme, vylomíme nožku, lžičkou vydlabeme lupeny, nožky a lupeny nasekáme na jemno, kloboučky blanšírujeme 1 minutu (spaříme vařící vodou), do vody přidáme citronovou šťávu, kloboučky zůstanou bílé, scedíme, necháme okapat
  2. Vepřový mozeček spaříme, odstraníme blanku, žilky, nasekáme na jemno
  3. V hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme nasekané nožky a lupeny žampionů, petrželku, dusíme do měkka, pak přidáme vepřový mozeček, podlijeme vínem, ochutíme špetkou muškátového květu, solí, pepřem, mícháme, až směs ztuhne
  4. Kloboučky naplníme mozečkovou směsí, zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme žampiony, necháme 15 minut zapéct
  5. Vypneme troubu, posypeme strouhaným sýrem.
Doporučení:

Takto upečené plněné žampiony podáváme například s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy