Salát připravený z vařených bílých fazolí, vajec uvařených na tvrdo, sterilizovaných okurek a cibule, ochucený rozmíchaným olejem s hořčicí, octem, cukrem, pepřem a solí.
Ingredience:
300 g | bílých fazolí |
150 g | sterilizovaných okurek |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | hořčice |
ocet | |
cukr | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Fazole si přebereme, propláchneme vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme alespoň 3 hodiny máčet, potom je v téže vodě uvaříme doměkka, pak scedíme, necháme okapat a vychladnout
2. Pak si vejce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme na tvrdo, vejce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobno
3. Sterilizované okurky si nakrájíme na proužky a oloupanou cibuli na jemno
4. Poté si do oleje postupně vmícháme hořčici, ocet, špetku cukru, pepř a sůl dle chuti
5. Do salátové mísy si vložíme okapané fazole, nakrájené okurky, cibuli, vajíčka a přelijeme ochuceným olejem a důkladně promícháme
6. Hotový salát necháme odležet v chladu, poté servírujeme jako přílohu.