REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Znojemský fazolový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený z vařených bílých fazolí, vajec uvařených na tvrdo, sterilizovaných okurek a cibule, ochucený rozmíchaným olejem s hořčicí, octem, cukrem, pepřem a solí.


Ingredience:
300 gbílých fazolí
150 gsterilizovaných okurek
2 ksvajec
1 kscibule
3 lžíceoleje
1 lžícehořčice
ocet
cukr
pepř
sůl

Postup:

1. Fazole si přebereme, propláchneme vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme alespoň 3 hodiny máčet, potom je v téže vodě uvaříme doměkka, pak scedíme, necháme okapat a vychladnout
2. Pak si vejce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme na tvrdo, vejce necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobno
3. Sterilizované okurky si nakrájíme na proužky a oloupanou cibuli na jemno
4. Poté si do oleje postupně vmícháme hořčici, ocet, špetku cukru, pepř a sůl dle chuti
5. Do salátové mísy si vložíme okapané fazole, nakrájené okurky, cibuli, vajíčka a přelijeme ochuceným olejem a důkladně promícháme
6. Hotový salát necháme odležet v chladu, poté servírujeme jako přílohu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy